Yoko Ono: Minden nőnek van egy nője

Vágólapra másolva!
John Lennon özvegye is megszólalt az egyneműek házasságának engedélyezéséről folytatott vitában. Yoko Ono a Minden férfinak van egy asszonya, aki szereti őt című dal átírásával nyilvánított véleményt.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Yoko Ono csatlakozott a melegek és leszbikusok jogainak kiterjesztésért küzdő aktivistákhoz, ami nemcsak közéleti pályafutására, hanem zenei karrierjére is hatással van.

John Lennon New Yorkban élő özvegye az Every Man Has a Woman Who Loves Him (Minden férfinak van egy asszonya, aki szereti őt) című szerzemény átdolgozott változatával kampányol az egyneműek közötti házasság hivatalos elismertetéséért.

A néhai férjével negyed századdal ezelőtt megjelentetett szerzemény új verziójának címe Every Woman Has a Woman Who Loves Her (Minden nőnek van egy asszonya, aki szereti őt), ami nagyon gyorsan újra népszerű slágerré vált a nagyváros diszkóiban. Yoko Ono azonban azt reméli, a nyilvános állásfoglalás a szórakoztatás mellett hatással lesz a táncolók politikai aktivitására is.

"Azt hiszem, az embereknek nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk a közéleti kérdésekre" - nyilatkozta Ono, aki nagyon meghatónak találja, hogy a szerelem általános leértékelődése idején vannak, akik mindent megtesznek kapcsolatukért.

A néhai Beatle felesége, aki a dalt a legutóbbi New York-i büszkeség napi felvonuláson mutatta be a közönségnek, elmondta, hogy egyik meleg ismerősének története adott lökést a cselekvéshez. Yoko Ono barátjának édesanyja ugyanis korábban az Every Man Has a Woman-t idézve próbálta a heteroszexualitás felé terelni fiát, ami az előadó szerint a szerzemény félremagyarázása.