Fesztivál a hegyek között

Vágólapra másolva!
Július 23-án ismét megnyitja kapuját a Művészetek Völgye. Újra lehet erdőszélén szórakozni, művelődni, kertek alján sátrazgatni. A Balaton-felvidéken augusztus 1-ig mindent lehet, csak unatkozni nem: a sajátos atmoszférájú rendezvénysorozat 3500 fellépő művésszel, 800 produkcióval, 50 helyszínnel várja visszatérő és új vendégeit tíz napon át. A fesztivál programját böngésző meglepve húzza fel szemöldökét a rengeteg zöldrendezvény és a Filmmúzeum erős jelenléte láttán, és a Völgyben a Bëlga is több mint meglepő.
Vágólapra másolva!

Mondják: a Művészetek Völgye különlegessége az atmoszférájában rejlik (a völgylakók és -látogatók valamiféle varázsról suttognak), ami csak itt élhető át a völgyben, és sehol máshol nem lehet megteremteni: a templomok, a rétek, az utcák és a terek, a malmok, pajták és pincék mind-mind átlényegülnek színházzá, mozivá, koncert- és kiállítási teremmé. A korhadt tuskó, a leterített pokróc a nézőtéri szék, a táj, a környezet a díszlet, a nap, a hold és a csillagok a világítás, és mindeközben erdőn-mezőn szól a zene, legyen az reneszánsz dallam, cigányzene vagy a magyar nemzeti hip-hop rigmusai.

A fesztivál a különlegesség, a kreativitás, a minőség jegyében fogadja az évenkénti 180-200 ezer látogatót (az ország turisztikai szakemberei is megirigyelhetnék ezt a hatalmas létszámot). Vagyis mindenki jól érezheti magát (aki nem ragaszkodik a Sziget Fesztivál sajátos bukéjához), az is, aki kulturált/színvonalas kikapcsolódásra vágyik, az is, aki hangulatos falusi korcsmában szeretne barátaival meginni egy jó pofa sört, és azok is, akik a csillagok alatt szeretnének egy jót szórakozni.

Mert idén a bulizni vágyók is kibontakozhatnak: a Völgy fellépői közt lesz az Emil RuleZ!, a Hobo Blues Band, a KFT, a Kispál és a borz, az Anima Sound System, és lesz hip-hop is a pajtában, idén először lép fel a Völgyben a Bëlga. A gyerekekre pedig egy egész óvodakert vár völgyzugolyi mesemondókkal, bábszínházakkal, rengeteg játékkal és muzsikával.