Autótávolságban, Trencsénben kétnapos fesztivál lesz pénteken és szombaton. Chumbawamba, Amparanoia, Moloko, Varttina, Cesaria Evora, Wailers, Leningrad Cowboys, Carl Craig a kínálat többek között.

Évek óta megrendezik Trencsénben a Pohoda fesztivált, amelyet idén a város volt katonai repterén találhatunk. A fesztivál programja idén a világzenére és az elektronikus zenékre koncentrál.

Pénteken délután öt órakor fellép az Amparanoia, a spanyol ajkú területek egyik igen népszerű zenekara. Énekesét, Amparo Sanchezt a Manu Chao-lemezek vokálhangjaiból ismerheti a magyar közönség. 19.45-kor a Chumbawamba, később a Varttina és a Leningrad Cowboys is szerepel a programban.

Szombaton délután a magyar Parno Graszt, majd Romániából a Fanfare Ciocarlia szerepel, este pedig Cesaria Evora, majd a Wailers, de egy másik színpadon az Asian Dub Foundation is megtekinthető.

Fentiek mellett egy csomó más fellépő is lesz, összesen 137 előadót várnak.

A belépő két napra 1000 korona (6300 forint), egy napra pedig 800 korona (5000 forint).

Trencsén Budapesttől 250 km-re van, mintegy 3 óra alatt megtehető az út. A fővárosból Komárom-Nyitra-Trencsén útvonalon közelíthető meg a leggyorsabban, de Győr térségéből jóval gyorsabban is elérhető Pozsony felé indulva.