Eheti könyvajánlónkban egy depressziós kézkönyv kezdőknek és haladóknak, egy elveszettnek hitt magyar kisregény, és egy középkori krimi szerepel. Játsszon velünk, és nyerjen olvasnivalót a vakációra!

Tartalom:
A hazánkban korábban már megjelent könyv címe némileg megtévesztő. A fiatal írónő (Wurtzel alig volt húsz éves, mikor a Prozac-ország-ot írta) nem egy létező össztársadalmi problémáról ad számot: kortörténet helyett saját kórtörténetét vetette papírra. A regény arról a két fronton vállalt ütközetről szól, melyet a depressziós beteg egyszerre vív meg önmaga és a világ ellen. Wurtzelnek kétségkívül van érzéke hozzá, hogy a depresszió szertefolyó, nyúlós-ragacsos nyálkájából a puszta ömlengésen kívül fel is építsen valamit, nyugodtan számíthatunk tanulságokra is. Tény azonban, hogy az elkészült regény helyenként inkább a szerző terápiás-eszközének tűnik, mintsem irodalmi értékű alkotásnak.

Miért ajánljuk:
Rossz kimondani, de a rojtosra koptatott posztmodern életérzésnek, a folyton emlegetett nagyvárosi elidegenedésnek és világfájdalomnak hála a Prozac-ország a jelenkor önismereti regényének is beillik. Ismerjük az ébredés utáni eszméletlenséget, az ágyból kikászálódás bénult procedúráját. A tavaszi fáradtság után az év hátralévő részét a nyári kábultság, az őszi levertség és a téli nyomottság tölti ki, Wurtzel igazából kevés olyan dologról ír, amit ne tapasztalnánk meg mi, olvasók is napi alapon. Mielőtt azonban bekapnánk a váliumból, xanaxból és benzedrinből kevert reggeli hangulatjavító koktélunkat, próbáljuk meg önerőből kiegyenesíteni a szinuszhullám vonalát követő hangulatváltozásainkat.

Megjelent:
Az Európa Könyvkiadónál, utánnyomásban

Ára:
2400 Ft

Amivel társaságban barátokat szerezhetünk:
Hívjuk a benzedrint következetesen Benny-nek. A bennfentesek érteni fogják.

Wurtzeltől ajánlott:
Magyarul egyelőre nem jelent meg más műve. Anglománok figyelmébe (már a címek is beszédesek):
More, Now, Again: A Memoir of Addiction
Bitch: In Praise of Difficult Women

Hasonló könyvek:
Sylvia Plath: Az üvegbúra
William Styron: Feküdj le sötétben; Látható sötétség