A Duran Duran kilövi az asztronautát

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas évek sikercsapatának tagjai Torontóban népszerűsítették következő, Astronaut című lemezüket. Az eredeti felállás hosszú idő után valósult meg, így a rajongók már igencsak ki vannak éhezve új dalokra.
Vágólapra másolva!

"Minden délután bementünk a stúdióba" - közölte Simon LeBon, aki szerint nem egészséges hetekre eltűnni a technikai berendezések közt. - "Ez lehetővé teszi, hogy eltávolodj tőle, majd újra odamehess, meghallgatni az anyagot. Erre szükség van, hiszen az ember különben kihagyhat dolgokat. Egészen másképp éreztem magam két héttel ezelőtt egy dal után, mint most, ugyanazt hallva."

Az énekes igen sok időt töltött Torontóban, a zenekar sikereinek csúcspontján. "Volt egy lakásom a High Parknál a barátnőmmel. Az, hogy itt éltem volna, az talán túlzás, de sokat jártam ide. Sokat mentünk klubokba, számos barátra tettem szert. Láttam akkoriban sok helyi együttest, de azok jobbára amerikai vagy európai bandák imitáció voltak. Az kell, hogy mondjam, hogy mára ez változott" - nyilatkozta.

A Duran Duran - bár csekély számú stúdióalbumot dobott piacra - igen sikeres volt, mivel 70 millió lemezt adott el világszerte. A tagok külön is próbálkoztak a fénykor után, számtalan projektbe fogtak bele, ám a közelmúltban ismét összeállt a klasszikus ötös. "15 év után találkoztunk mindannyian együtt egy szobában. Szórakoztató volt, és jó érzéssel töltött el minket" - emlékezett LeBon.

"Nehéz lenne leírni, milyen érzés, hogy a csapatod újra összeáll" - tette hozzá Andy Taylor gitáros. - "Ahogy mi keverjük a dolgokat, az tényleg bámulatos, nem mindenkivel történik ez meg. Mi még mindig ugyanazon a hullámhosszon vagyunk. Úgy értem, hála Istennek, hogy senki nem tért vissza egy szitárral a kezében!"

A lemez várhatóan október 5-én lesz a boltokban, a világturné pedig jövőre esedékes.