Fordul a kocka: Michael Jackson vádolja az ügyészt

Vágólapra másolva!
Hófehér ruhában, népes családja kíséretében jelent meg hétfőn Michael Jackson a kaliforniai Santa Maria bírósága előtt abban a perben, amelyet a popsztár ügyvédei indítottak az őt vádló járási ügyész ellen hatalommal való visszaélés címén.
Vágólapra másolva!

A kiskorú szexuális zaklatásával vádolt, és ezért akár húsz évi börtönre ítélhető Jackson ügyvédje, Thomas Mesereau, azzal vádolja Thomas Sneddon ügyészt, hogy lefoglalt az üggyel kapcsolatos anyagokat egy magánnyomozó irodájából, aki az énekes korábbi jogi képviselőjének dolgozott.

Michael Jackson, akit nem köteleztek arra, hogy a tárgyaláson részt vegyen, egy hatalmas turistabusszal érkezett a helyszínre családtagjaival. Vele tartottak szülei, Joe és Katherine, a testvérei közül pedig LaToya, Janet, Jermaine, Randie és Jackie. A bíróság előtt mintegy 300 rajongó gyűlt össze, aki "Ártatlan, ártatlan!" felkiáltással fogadták a fehér ruhában, nagy napszemüvegben megjelenő egykori popkirályt, akit természetesen testőrök sűrű gyűrűje vett körül, és napernyőt tartottak föléje. Jacko valamennyi testvére szintén hófehér ruhát öltött az alkalomra.

Jackson ellen 2003 őszén indítottak pert, miután a hatóságok házkutatást tartottak a kaliforniai Neverland-birtokon, és több, pedofíliáját állítólag bizonyító videót és számítógépes lemezt foglaltak le. Ügyének tárgyalása várhatóan 2005 elején kezdődik.

A botrány kezdete:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 16: Már a védőnők is perrel fenyegetik
Jackót perrel fenyegetik a szociális munkások, mivel nem engedi őket a gyerekei közelébe. A Gyerekjóléti Szolgálat arra készül, hogy a Fiatalkorúak Bíróságára idézik az énekest. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 12: Jacko szülei adoptálnák a gyerekeket
A pedofil-ügybe keveredett popénekes szülei, Joe és Katherine egy tévés interjú során bejelentették, hogy örökbe fogadnák a három gyermeket, amennyiben a bíróság elveszi őket. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 10: Borulhat a pedofília-vád
A Los Angeles megyei gyermek- és családvédelmi hivatal fél évvel Michael Jackson látványos letartóztatása előtt ártalmatlannak ítélte a popsztár kapcsolatát 12 éves védencével. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 8: Lisa Presley: Jacko régen más volt
Egy másik fiú is azzal vádolta Jacksont 1993-ban, hogy molesztálta őt - állítja egy nyugdíjba vonult sheriff. Közben Jacko volt feleségét is kifaggatta a sajtó. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 5: Hetven telefonhívás Jacko ügyében
Még nem emeltek hivatalosan vádat Michael Jackson ellen. Közben egy lakossági feljelentős játék is elkezdődött, eddig hetven telefonhívással. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 4: Jacko még a plüssmaciját is átnézette
Jackson attól tart, hogy a házkutatás során a rendőrök esetleg poloskákat helyeztek el otthonában, így az egész házat átfésülték. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 1: A fekete lakosság kiáll Jacko mellett
A fekete rasszra jellemző jegyeket sorra levetkőzte, miközben fehér nőkkel kötött házasságot - ám az afroamerikai lakosság támogatja Jackót. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

December 1: Joe Jackson: jó srác az én fiam
"Kizárt dolog, hogy van igazság abban, amit Gavin Arvizo állít" - közölte az énekes apja. "Én jól neveltem a saját fiamat" - tette hozzá. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 28: Jacko vádlója életmentő operációra vár
Egy hollywoodi klubtulajdonos mutatta be a kisfiút Jackónak. Jamie Masada úgy véli: a súlyos beteg fiúnak mielőbb veseátültetésre lenne szüksége. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 27: Tiltólistára került Jacko új dala
Eddig 19 állomás jelezte, nem fogja játszani a pedofil-botrányba keveredett Michael Jackson pénteken megjelenő One More Chance című dalát. Tovább!

Forrás: MTI
Forrás: MTI

November 26.: Titkos felvétel készült Jacko útjáról
Az ügyvéd szerint az énekes vádlóit a kapzsiság és nyereségvágy vezérli. A kazetta anyagát jelenleg a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI munkatársai vizsgálják. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 25.: A pszichológusok Jackson apját hibáztatják
Az excentrikus, exhibicionista viselkedés és gyakran feltűnően infantilis, megdöbbentően gyermeteg magatartás nem jellemző a pedofil emberekre - állapították meg pszichológusok. Tovább!

November 25.: Hollywoodi csillag Jacko ágyában
A zenei világot a napokban az újabb Jackson-botrány foglalkoztatja, szinte mindenki megszólal az ügyben, aki csak látta vagy - akár egy pillanatra - látni vélte a popsztárt. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 25.: Hadat üzent a Jackson család
"Összeszedjük a katonáinkat, a tábornokainkat és felkészülünk a háborúra, mert itt erről van szó!" - közölte az érthetően zaklatott, megviselt testvér. Ezúttal nem adják fel a harcot. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 24.: Elmebetegségre hivatkozhat a védelem
"Közel 300 fiú aludt a sztár hálószobájában a neverlandi birtokon" - állítja Michael Jackson korábbi biztonsági főnöke. Az ügyvédek dolgoznak, a rajongók meg protestálnak. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 21.: Michael Jackson óvadék ellenében szabad
Hárommillió dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték Michael Jacksont, aki csütörtökön este feladta magát a rendőrségnek. A popsztár tagadja a pedofília vádját. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 20.: Anyagi csőd és morális krízis
A Times becslése szerint Jackson 240 millió dollár mínuszban van. Korábbi pénzügyi tanácsadói mondták róla: "Egy ketyegő pénzügyi bomba, amely bármikor robbanhat." Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 19.: Michael Jackson tagadja a pedofília-vádat
Jacko ellen egy 12 éves, jelenleg pszichoterápiás kezelés alatt álló fiú vallomása nyomán indult vizsgálat, aki szexuális zaklatással vádolja az énekest. Házkutatás, letartóztatási paracs. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

November 11.: Michael Jackson még hét gyereket akar
Már van három gyermeke, de úgy tűnik, hogy nem elégedett meg ennyivel: szeretne még további hetet. Jackónak sok baja származott már túlzott gyerekszeretetéből. Tovább!