Minden idők legnagyobb rockkoncertje DVD-n

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc éve annak, hogy Bob Geldof ír rockzenész Live Aid címmel, egy időben Londonban és Philadelphiában az afrikai éhezők megsegítésére példátlan jótékonysági koncertet szervezett, s az évforduló alkalmából november 8-án DVD-n dobják piacra a majdnem teljes zenei anyagot.
Vágólapra másolva!

A most közzétett részletes dallistából a külső szemlélők meglepetésére kiderül, hogy a Led Zeppelin fellépése kimaradt a lemezről. Egyes források szerint a hard rock banda tagjai nem járultak hozzá számaik felhasználásához. A három életben lévő eredeti tag, Jimmy Page, Robert Plant és John Paul Jones, akikhez Tommy Thompson és Phil Collins dobos társult, úgy gondolta már közvetlenül a buli után, hogy fellépésük hangzása méltatlan volt a Zep-hagyományokhoz. Egyelőre ismeretlen okból lemaradt a Santana blokkja is, amely viszont az egyik legjobb volt az egész philadelphiai koncerten.

A négy korongon az akkori rockvilág szinte minden népszerű zenei irányzata képviselteti magát. A koncerteken kívül a Band Aid alkalmi formáció Do They Know It's Christmas? és az USA for Africa: We Are the World klipje is szerepel a lemezen.

Az első DVD-n kapott helyet az angol Status Quo és Bob Geldof zenekara, a Boomtown Rats két-két dallal. Szólóban láthatjuk többek között Sting Roxanne, Sade Your Love, Bryan Ferry Slave to Love és Bryan Adams Summer of 69 című felvételét. Végül a U2 Sunday Bloody Sunday és a Bad című dala zárja a sort.

A második korong a Beach Boys szörfös zenéjével indul, majd a Dire Straits nyomja le két nagy slágerét (Money For Nothing és Sultans of Swing). A Queen hat, David Bowie pedig négy dallal szerepel, ugyanennyit énekel Elton John is, de van közte két duett is Kiki Dee-vel és George Michaellel.

A harmadik DVD-vel leginkább a klasszikus rockzene szerelmeseinek kedveznek, hiszen Eric Claptontól a White Room és a Layla, a Black Sabbathtól a Paranoid, valamint Neil Youngtól és a Judas Priesttől is két-két kompozíció előadását láthatjuk.

A negyedik csillogó korongra tették Mick Jagger és Tina Turner két felejthetetlen duettjét, valamint a Bob Dylan, Keith Richards, Ron Wood alkalmi hármas Blowing int he Wind-jét. Bónuszként különféle extrákkal is gazdagították a kiadványt: köztük van az ausztrál INXS zenekar két felvétele és három kompozíció B. B. King-től (Why I Sing the Blues, Don't Answer the Door és Rock Me Baby), amelyeket a North Sea Jazz fesztiválon játszott.