Nagy dobás lesz az MTV Video Music Awards

Vágólapra másolva!
Ahogy az elmúlt évek során már megszokhattuk, a díjátadón fellépő világsztárok mindig kirukkolnak valamivel. Ki ne emlékezne az ominózus csókra Britney Spears és Madonna között? Vagy Janet Jackson és Justin Timberlake tavalyi incidensére, amikor az énekesnőnek extravagáns ruhája alól - a sors szeszélyes játéka folytán, persze -  kivillant a melle? A nagyszabású Video Music Awards mindmáig nem vesztett népszerűségéből, annak ellenére, hogy ma már a show fontosabb, mint a zene.
Vágólapra másolva!

Mára a VMA lett az MTV büszkesége - írja az MSNBC.com. Egy zenecsatornának videoklipek sugárzása lenne a feladata, de az MTV ennek egyre kevésbé tesz eleget, hiszen a csatorna egyre kevesebbet foglalkozik magával a zenével, és egyre többet a VMA-n fellépő sztárok gegjeivel: egy leszbikus csókkal, kivillanó, meztelen testrészekkel, vagy éppen a Madonna öltözőjében lévő Kaballah ásványvízzel. Pár éve Marilyn Manson és Howard Stern mutatta meg hátsófelét a közönségnek.

Korábban Eminem nem vetkőzött ugyan, de dalszövegeivel és beszólásaival sértegette a homoszexuálisokat, a leszbikusokat, szójátékaivalpedig nem kímélte Britney Spearst és Christina Aguilerát sem, akiket a színpadon babák testesítettek meg. Eminem pedig addig püfölte őket, míg a végén kiütéssel ő győzött. Ezeknek a showelemeknek nincs sok közük a zenéhez, ennek ellenére az MTV javarészt ebből él, videoklipek helyett a show-t reklámozza - hiszen botránnyal lehet legkönnyebben eladni egy lemezt, könyvet, műsort vagy vadonatúj, önjelölt popsztárt.

A VMA helyszíne ezúttal Miami lesz, és nem New York: előbbi ugyanis a világ - egyik - hiphop fővárosa. Az idei szombat esti show-n olyan prominens sztárok vesznek részt, mint Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Will Smith, Hilary Duff, Jimmy Fallon, Shaquille O'Neal, Brandy, Nick Lachey, Queen Latifah, P. Diddy, Lenny Kravitz és John Mellencamp - de Christina Aguilera, Alicia Keys és Jessica Simpson is az előadók között lesz. Nos, ezek az emberek nem arról ismertek, hogy megmutatnák a közönségnek meztelen hátsójukat... vagy ki tudja? Ez is a szombati show meglepetése.

A show-nak nem egy házigazdája lesz, hanem többen fognak a mikrofon előtt állni. Egyikük Dave Chappelle, egy vicces ember, aki készített egy paródiát, amiben egy vak fehéret játszik, aki nem tudja, hogy valójában fekete. Az MTV logikájába tehát teljesen beleillik a figurája, végül is, a zenéhez nem sok köze van.

A jelöltek versenye igen szoros, hiszen Jay-Z hat jelölést kapott, Usher, a No Doubt, Beyonce és az Outkast ötöt. A díjátadón szereplő videókat sokan kritizálják, mondván a videók minőségét népszerűségük és az eladott albumok mennyisége határozza meg. A rajongók azonban így is elégedettek lesznek, hiszen nagy kedvencük díjat kapott, a klipet pedig láthatják egyszer a show folyamán. Az impozáns eseményre jachttal fognak érkezni a sztárok, a vörös szőnyeg, melyen bevonulnak a helyszínre, egészen a tengerpartig fog érni.

Ami a díjátadó hangulatát illeti, idén sem fogunk tehát csalódni. Koncert, alkohol, egymás után érkező limuzinok, jachtok. Talán jövőre már az MTV is meg tudja majd indokolni, a buli miért lett fontosabb az eredeti célnál, annál, amiért valójában létrejött.