Elhunyt Laura Branigan amerikai popénekesnő

Vágólapra másolva!
47 éves volt, agyi értágulat okozta halálát - közölte vasárnap az énekesnő testvére. 1982-ben Gloria című dalával aratott hatalmas sikert.
Vágólapra másolva!

Laura már hetek óta gyötrő fejfájásról panaszkodott barátjának, az orvosok azonban nem fordítottak megfelelő figyelmet panaszára - mondta Mark Branigan.

Védjegyének számító nagy sikere, a Gloria bemutatkozó albumán szerepelt. A dal 36 héten át vezette a pop sikerlistákat és Grammy-díjra is jelölték. Kedvelt slágere volt, és a listák élére került a How I Am Supposed To Live Without You, de a közönség kedvence lett a Solitaire és a Self Control is.

A színésznőként kezdő Laura Branigan gyakran szerepelt a televízióban, dalait hallani lehetett a Flashdance és a Szelleműzők című filmekben.

1957-ben született, New Yorkban tanult művészeti iskolában. A hetvenes évek végén vokalistaként Leonard Cohen énekessel együtt turnézott Európában, majd két évre rá a szólópályafutás mellett döntött - és nem választott rosszul, hiszen a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb előadónője lett. Első nagylemeze - Branigan néven - 1982-ben jelent meg, aztán évente adott ki új albumot. Szerepelt tévéfilmekben és musicalben is láthatták őt rajongói. Hosszabb pihenő után 2002 májusában tért vissza a színpadokra.