Bár a nyári szezonnak most már hivatalosan, naptári számítás szerint is vége, helyenként azért még felüti a fejét egy-egy rendezvény, amely legalább hangulatában a kánikulát idézi. Most vasárnap, szeptember ötödikén például repülőnap lesz a Fehérvár melletti Börgönd repülőtéren, természetesen Besenyei Péter műrepülő világbajnok főszereplésével.

Kevesen tudják azonban, hogy Besenyei mellett van még egy klasszisa a hazai műrepülésnek: Veres Zoltán 2001-ben lett Európa bajnok, a világbajnok mellett ő is bemutatót tart majd a székesfehérvári repülőnapon.

A motoros műrepülés mellett vitorlázó műrepülésből is láthat bemutatót a közönség: a szintén Európa bajnok Tóth Ferenc igazolja majd, hogy vitorlázórepülővel is végre lehet hajtani hajmeresztő trükköket.

A műrepülő produkciók mellett második világháborús gépek, ultrakönnyű repülők, helikopterek, motoros sárkányrepülők vonulnak fel, a vállalkozó kedvűek közben pedig kipróbálhatják a tandemugrást vagy a sétarepülést is.

A repülőnap fő attrakciója azonban minden bizonnyal az a bemutató lesz, melynek során repülőmodellek, illetve pirotechnika segítségével egy szőnyegbombázás imitációja lesz látható.

A repülőnappal párhuzamosan földi programokat is láthat a közönség: az autós kaszkadőr, és a big-foot roncstaposó show mellett a motoros utcai harcosok, a tűzoltók, illetve triál-bringások is megmutatják, mit tudnak, egy verseny erejéig pedig légpárnás járművek mérkőznek majd meg egymással.

A repülőtér mellett gyermek-játszóház, illetve sörsátor is helyet kap majd, így azok is garantáltan jó érezhetik magukat, akik csak a családjukat kísérik el.

A programok reggel kilenc órától napnyugtáig tartanak, a belépő gyermekek részére 1000, felnőtteknek pedig 1600 forintba kerül.