Átadták a Latin Grammy-díjakat

Vágólapra másolva!
Alejandro Sanz spanyol énekes-dalszerző aratott tegnap a Latin Grammy díjátadóján, ugyanis a No es lo mismo című anyaga miatt diadalmaskodott a "Legjobb nagylemez", az "Év felvétele" és az "Év legjobb dala" kategóriákban.
Vágólapra másolva!

Sanz - aki Magyarországon jobbára ismeretlen, ám Spanyolországban országos sztár, népi hős - ezúttal öt újabb Grammyval gazdagodott, így tizenkettőre nőtt a polcán pihenő latin zenei Grammy-díjak száma. Tavaly februárban kapott egy "igazi, amerikait" is, az Egyesült Államokban. A 35 éves előadó, aki lemezek millióit adta el Latin-Amerikában és az Ibériai-félszigeten, ezúttal nem vett részt az ünnepségen, nem akarta lemondani turnéját. Szülőföldjén koncertezik, onnan nem kívánt Los Angelesbe repülni - holott lett volna miért, ugyanis az említett díjak mellett övé lett a "Legjobb férfi poplemez" és a "Legjobb hangminőség" elismerés is.

A brazil Maria Rita - ki a legendás énekesnő, Elis Regina lánya - volt az est másik nagy győztese, ő lett a "Legjobb új előadó", övé lett a "Legjobb brazil népzenei lemez" díja, de ezenkívül A Festa című dalát találták a legszebb, legjobb brazil szerzeménynek. "Mikor kicsi voltam, akkor a családommal néztük a Grammyk átadóját, és akkor is tudtam, hogy mennyire fontos ez azoknak, akik részt vesznek benne. Most egy vagyok közületek" - ünnepelt az üstökösként berobbant művésznő.

A salsa királynője, az elhunyt Celia Cruz továbbra is kapja a kitüntetéseket: a Regalo del alma lett az év legjobb salsa-lemeze, a Ríe y llora pedig az év legjobb trópusi szerzeményének bizonyult.

A spanyol újságírók szerint mindenképp változás volt a tavaly évhez képest, hogy ezúttal nem világszerte ismert sztárok - mint Ricky Martin - vitték haza a díjakat, hanem inkább fiatal, kevésbé ismert előadókat szólítottak a színpadra. Azért persze az "öregekről" sem feledkezett meg a zsűri, ugyanis a mexikói Carlos Santana lett az "Év személyisége", az Academia Latina szerint.