Halálos baleset a Latin Grammy után

2004.09.03. 11:06

Az öt díjra jelölt producer, a brazil Tom Capone életét vesztette egy baleset során Los Angelesben, a ceremónia után. A legjobb brazil népzenei lemez díját ugyan Maria Rita vihette haza, de ehhez Caponénak is sok köze volt.

Capone - akinek eredeti neve Luis Antonio Ferreira Goncalves volt - a látványos ünnepség, a Latin Grammy-díjak átadása után vesztette életét Los Angeles egyik külvárosában, a Ventura Boulevardon, írja a los40.com. A producer egy motoron száguldozott, és egy kereszteződésben ütközött egy autóval, amit egy hölgy vezetett.

A rendőrség még nyomoz az ügyben, vizsgálják a körülményeket, de valószínűnek látszik, hogy az alkoholnak is jelentős szerepet van a karambolban.

A Billboard szerint Capone gitárosként kezdte zenei pályafutását, a nyolcvanas években a Peter Perfeito nevű bandában játszott. Később felhagyott a zenéléssel, letette a hangszert és saját zenei stúdiót nyitott, producerként dolgozott tovább. Gyümölcsöző együttműködés volt a brazil zenei élet nagy figurái (Gilberto Gil, Milton Nascimento, Raimundos, Barao Vermelho, Nando Reis, Marisa Monte, Carlinhos Brown) és közte.

Legutóbb a brazilok új kedvencével, Mari Ritával és a Bacilos együttessel, utóbbiak új lemezén dolgozott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK