Január 22-én európai körútja keretében a Budapest Sportarénában is fellép az együttes. Az R.E.M. - Peter Buck, Mike Mills és Michael Stipe - jelenleg is Európában időzik, az október 4-én megjelenő Around The Sun című album, valamint a 2005-ös turné promóciós körútján.

Az R.E.M.hivatalos honlapjának közlése szerint az európai turné január 7-én Lisszabonból indul, és Madrid, Barcelona, Marseille, Milánó, Bolzano, Ljubljana, Zágráb és Belgrád után érkezik a zenekar Magyarországra. A turné ezután Prágában, Rigában, Tallinnban, Szentpéterváron, Párizsban és Bécsben folytatódik. E koncerthelyszínek közül több városban még nem koncertezett az együttes.

 

Az R.E.M. - Peter Buck, Mike Mills és Michael Stipe - jelenleg is Európában időzik, az október 4-én megjelenő Around The Sun című album, valamint a 2005-ös turné promóciós körútján.

 

Az együttes októberben csatlakozik a Vote For Change (Szavazz a változásra) címet viselő turnéhoz Bruce Springsteen vendégeként. A koncerteken olyan művészek lépnek fel, mint Dave Mathews, Jackson Browne vagy a Dixie Chicks együttes A turné célja, hogy az amerikaiakat a november 2-i elnökválasztáson szavazásra buzdítsák, és arra ösztönözzék őket, hogy a változásra voksoljanak.

 

Az R.E.M. október 13-án a Los Angeles-i Greek Theatre-ban kezdi amerikai turnéját, amely november 27-én fejeződik be.

 

Az Around The Sun az R.E.M. tizenharmadik stúdióalbuma, és akárcsak az utóbbi évek lemezeit, ezt is a Warner kiadó jelenteti meg. Vezette a brit albumlistát, és aranylemez lett - több más korongjukhoz hasonlóan. A 2003 októberben megjelent In Time: The Best of R.E.M. 1988-2003 című válogatáslemezükből, amelyre két új szám is került, több mint 4 millió példányt adtak el világszerte. A Rolling Stone rockmagazin által összeállított minden idők legjobb 500 albuma között három R.E.M.-lemez található.