Hálátlan utókor: elfeledték a Queent és Jaggert

Vágólapra másolva!
Kissé megkéstek a britek a Music Hall Of Fame (Hírességek Zenecsarnoka) megalapításával: az amerikai Clevelandban 1986 óta minden évben megtartják a zenész szakma kiválóságainak beiktatását. De jobb későn, mint soha: az angolok most jutottak el az első öt híresség - a Beatles, Bob Marley, Elvis Presley, Madonna és U2 - kiválasztásáig.
Vágólapra másolva!

Az angolok iránti elfogultsággal igazán nem vádolhatók a felkért szakemberek - Sir George Martin producer-hangmérnök, a legendás Beatles "ötödik tagja", Alex James a Blur zenekarból és Anthony H. Wilson a Factory Records főnöke -, mert a Hall Of Fame első csoportjából csak a Beatles a szigetország szülötte.

Forrás: Red Dot

A U2 a nyolcvanas évek elején: anyjuk sem ismerne rájuk.
Balról jobbra: The Edge, Larry Mullen Jr., Bono, Adam Clayton

A Channel 4 televíziós társaság sorozatának jóvoltából az angol zeneszerető közönség is bekapcsolódhat a jövőben a jelöltek kiválasztásába. Öt műsorban, különböző zenei korszakokból 10 jelöltet mutatnak be, hogy megkönnyítsék a nézők szavazását. Malcolm Gerrie producer a BBC-nek adott nyilatkozatában ennek a zenének a fantasztikus, szerinte örök érvényű hatásáról beszélt, míg Paul Gambaccini DJ és televíziós vitaműsor-vezető azt emelte ki, hogy a brit popzene 40 éve domináns szerepet játszik a zenei világban, amit eddig még nem ünnepelték meg méltón.

Noel Gallagher, az Oasis zenekar egyik vezéregyénisége a Beatles kiválasztásáért lelkesedett - megemlítve - hogy ma még jobban inspirálják őt, mint gyerekkorában. Továbbra is őket tartja a legnagyobbaknak. A dicséretek ellenére azért kritika is érte a szakembereket, a legtöbbet azért kapták, mert az első körből kihagyták a Rolling Stonest és a Queent.