A dinók visszatértek

2004.09.24. 15:48

Röviddel a Magyar Természettudományi Múzeum dinoszaurusz-kiállításának megnyitója után újabb őshüllők támadják meg Budapestet. A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban a Dinoszauruszok visszatérése látható, mely már tényleg majdnem olyan lesz, mint a Jurassic Park. Mert figyelem, a dinók itt már mozognak, és félelmet keltenek.

Aki szeptember huszonötödike és október tizedike között ellátogat a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba (XI. kerület, Kamaraerdei út 12-16.), az egy kicsit belecsöppenhet ebbe a világba. Az ezer négyzetméteres kiállítóterületen húsz életnagyságúra megépített szaurusz bólogat majd arcunkba, koronként felosztva és a különleges hang- és fényeffektekkel állítólag rettegést keltve.

A Kamaraerdő pedig igazodik a korabeli világhoz, persze nem magától, hanem attól, hogy a szervezők odahordanak többtonnányi díszletet, fákat, sziklákat, növényeket és vulkáni köveket. A tizenkilenc dokumentációs és a hatvan információs tábla, a BBC óriásvászonra vetített, A mi korunk előtti országban című sorozatának összes filmje pedig azt a célt szolgálja, hogy a közönség a rettegés mellett tudományosan is kikupálódjon.

A jelenetek között lesz olyan, amikor egy böszme Brontosaurus- (az a hosszú nyakú ősállat), illetve Triceraptops-imitáció (tizenhat méteres, orrszarvúszerű lény) kicsinyével produkálja magát, amint egy Pteranodon (hosszú csőrrel és fejnyúlvánnyal ékeskedő szárnyas dinó) a sziklák mellett támadásra emelkedik.

A kéthetes program további extrájának számít az egyre divatosabb gyerekjátszótér (értsd: -megőrző), egy aprócska Psittacosaurus százharmincmillió éves, eredeti csontváza, egy Icthyosaurus bordacsont, illetve eredeti dinoszaurusz-tojások, sőt egy egész tojásfészek. Ezek után már tényleg csak azt várjuk, mikor támasztja föl valaki a sárkányokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK