Támadásban az amerikai idióták

Vágólapra másolva!
A Green Day American Idiot című lemeze megjelenését követően azonmód a brit lista élére röppent. Impozáns eladási adatokkal rendelkeznek: 1,45 millió eladott album egy hét alatt.
Vágólapra másolva!

A semmiből reppent az élre az amerikai punk-rock együttes új lemeze több országban: Nagy-Britannia mellett az ausztrál és a japán piacot is azonnal lehengerelte. Az Egyesült Államokban és Kanadában is jól kezdett, több helyen (Írország, Olaszország) ott van az első tízben, a Warner bizakodó - írja a BBC News.

A lemezből - melyet megjelenése napján az [origo] látogatói is ingyen meghallgathattak - az Egyesült Királyságban egy hét alatt 200 ezer fogyott, ami szerfelett figyelemre méltó eredmény. A kiadó szóvivője szerint ez a korong kétszer-háromszor olyan jól fogy, mint a csapat elmúlt néhány nagylemeze, a kritikusok pedig meglepően jókat írnak róla.

A szakértők szerint a siker csak részben köszönhető az első kislemeznek - mely egyben az album címadó dala is. Ebben az Egyesült Államok elnöke, George W. Bush is megkapja a magáét. Az énekes Billie Joe Armstrong már korábban kifejtette politikai nézeteit, egy interjú során például a következőket találta mondani országa vezetőjéről: "Az Egyesült Államok történetének egyik legrosszabb elnöke."