A Beatles dobosára pályázik az Oasis

Vágólapra másolva!
Az Oasis, a britpop elmúlt időszakban megtépázott hírnevű zenekara nehezen készülő lemezéhez Ringo Starrt szeretné megnyerni a dobok mögé.
Vágólapra másolva!

Noel Gallagher, az Oasis gitárosa a napokban arról beszélt, hogy hamarosan Los Angelesbe utaznak új albumukat befejezni. Tudják, hogy ideiglenes dobosuk, Zak Starkey apja, Ringo is ebben a városban él, így megpróbálják őt is megnyerni maguknak. "Az egyik dal olyan Beatles-szerű, hogy szinte kívánkozik a dob mögé az egykori gombafejű - magyarázta szándékukat Noel Gallagher.

A Beatles-tag szerepeltetése iránti vágyhoz feltehetően hozzájárul, hogy az Oasisnek az utóbbi években több kudarc hátráltatta a pályafutását. Ezek közé tartozik a nyári Glastonbury fesztiválon adott koncertjük, ami után a kritikusok és a közönség is fanyalgott, pedig Zak Starkey-val a dobok mögött felcsigázták a produkció előtt az érdeklődést.

Azóta csak halogatják hatodik stúdióalbumuk megjelenését, a maguk elé állított új időpont május 26, bár szerintük friss daluk van bőven, összesen 66 szerzemény közül kellene választaniuk.

Noel az egyik angol rádióműsorban azt is elmondta, annyi pénzt költöttek már az új lemezre, hogy négy évig kell koncertezniük miatta. A zenei anyag befejezése után azonnal útra kelnek, amitől jelentős bevételt várnak, hiszen utoljára 2002 júliusában turnéztak.