Előkerültek a U2 ellopott dalszövegei

Vágólapra másolva!
23 évvel egy portlandi koncert után előkerültek az akkor ellopott U2-iratok. A dalszövegek az 1981-es October című lemezhez készültek, és már a csapat sem bízott benne, hogy felbukkannak valaha.
Vágólapra másolva!

A Washington államban élő Cindy Harris juttatta vissza Bonónak azt a táskát, melyben az eltűnt dalszövegek lapulnak - írja a Reuters. A 23 évvel ezelőtt eltűnt iratokat a hölgy egy tacomai bérelt ház padlásán találta meg, még 1981-ben, de hosszú évekig nem is gondolta, hogy ezek lennének a keresett szövegek. Csak a napokban lépett kapcsolatba az együttessel, a tagok persze örültek, hogy feltűnt a "becsületes megtaláló".

Bono épp egy portlandi konferencián szólalt fel az afrikai éhínség, szegénység és AIDS-veszély témakörében, mikor visszajuttatták neki az ellopott papírokat. Szívességnek aposztrofálta a tettet, és örült neki, hogy nem adták el a dalszövegeket egy nagyobb summáért.

A zenekar nem feledkezett meg teljesen az iratokról, bár a reményt már kezdték feladni. Akárhányszor Portlandben járt a csapat, Bono mindig jelezte a sajtó és a rajongók felé, hogy keresik a táskát.

A U2 Best of 1980-1990 című gyűjteményén az October című albumról pusztán egy dal - épp a címadó szám - szerepel. A zenekar rajongói úgy tartják, hogy az October a banda egyik leggyengébb lemeze: mivel ez a kritika Bono fülébe is eljutott, utólag átírta néhány dal szövegét.

Emlékezetes, hogy júliusban Nizzában tűnt el a U2 majdnem kész zenei anyaga, a Vertigo dalait tartalmazó cédé. A lemez vagy elkallódott, vagy ellopták - mindenesetre a tagok dermedten figyelték, mikor tűnnek fel a számok az interneten. Az új album dalai egyelőre nem kerültek elő, így fellélegezhetnek az ír zenészek.