Van élet a Led Zeppelin után

Vágólapra másolva!
Nem csak részt vesz, de énekel is a jövő márciusban a texasi Austinban megrendezésre kerülő zenei-és média konferencián Robert Plant, minden idők egyik legjobb hard rock bandájának, a Led Zeppelinnek az énekese. Ilyesmire az Egyesült Államokban legutóbb a Who zenekar 2002-es nyári turnéján került sor.
Vágólapra másolva!

Jövőre Plant kiadója azt tervezi, hogy újra piacra dobja az énekes szólólemezeit. Robert "léghajós korszakának" előzményeiből és Zep utáni életéből tavaly novemberben már kaptunk egy kis ízelítőt a Sixty Six to Timbuktu című dupla CD-n, ami mindenkit meggyőzhetett arról, miért tartják őt a rock egyik legjobb énekesének. Az újdonságokat kedvelők figyelmét pedig a Big Town Playboys formáció Roll the Dice című albuma kelti majd fel, amelyen Plant is énekel, de a vendégek között van a három angol gitárkirály egyike, Jeff Beck is.

Forrás: Red Dot

Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham, John Paul Jones - 1973-ban

A november 7-én Clevelandbe látogató szerencsések a Rock And Roll Hall of Fame ünnepi rendezvényén Lead Bellyre, a blues kultikus művészére emlékeznek, amelyen a jelenlévők élőben is láthatják Robert Plant műsorát.

Ami pedig a Led Zeppelin - 24 év utáni - újbóli szárnyalását illeti, erre továbbra is várni kell, mert csak a pletykák röpködnek a léghajó helyett - Jimmy Page és Robert Plant folyamatosan cáfol. Ha élőben nem is, de DVD-n láthatjuk Jimmyt és Robertet az 1994-ben rögzített, és a napokban megjelenő MTV Unplugged CD/DVD kiadványon. Akkor ez a produkció No Quarter - Unledded címmel ment, és Unledded néven VHS kazettán forgalmazták, amely 4. helyet ért el a Billboard Top Music Video listáján. A műsor népszerűségére jellemző, hogy a videokazetta mellett az albumból is több mint egymilliót adtak el a tengerentúlon.