2001-ben az Anthrax amerikai heavy metal együttesnek kellett elgondolkodnia a névváltoztatáson, de nem látták indokoltnak, hogy az akkori lépfene-pánik hatására nevet változtassanak. "Mi csak egy rockzenekar vagyunk, amelynek történetesen ez a neve, és nem hisszük azt, hogy meg kellene változtatnunk" - nyilatkozta akkor az együttes frontembere, John Bush. A húsz éve működő New York-i metálegyüttes honlapján közzétett üzenetében az állt, hogy az emberek többsége az anthrax szót a zenekarral kötötte össze, "rajongóink többsége azt hitte, ezt a szót mi találtuk ki".

"A szeptember 11-i tragédia előtt az egyetlen ijesztő dolog az Anthraxban a hajviseletünk volt a Fistful Of Metal című albumunk borítóján. Most viszont a nevünk félelmet, pánikot és halált jelent. Ez egy nagyon különös helyzet, amely nagy lelki terhet ró ránk. Ennek ellenére nem áll szándékunkban megmásítani a nevünket; nem azért, mert rengeteg macerával járna, hanem mert azt reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Imádkozunk azért, hogy a mostani probléma csendben megoldódjon, és így mi mindannyian öregen és kövéren hallhatunk meg" - írta a zenekar.

Prince esete is szerfelett érdekes. 1992-ben kiadta 12. nagylemezét, melynek címe egyben egy szimbólum volt. Később ezen a "symbol" néven üzemelt tovább, 1993-ban hivatalosan is felvette ezt a nevet (jelet). Aztán egy időszakban "művész, akit korábban Prince-nek hívtak" művésznéven dolgozott egy darabig, mindez a kiadójával történt pengeváltások miatt. Annak idején a szívós Prince elkeseredett harcot folytatott a Warner Music kiadóval a kedvezőtlen szerződési feltételek miatt, több alkalommal "rabszolgának" is nevezte magát, a röghöz kötöttség miatt.

"Nincs bennem semmi rejtélyes, mondhatnám, hogy nyitott könyv vagyok, hiszen a zenémen keresztül kiderül, hogy ki vagyok valójában"- nyilatkozta az énekes.