Beatles került a levesbe

Vágólapra másolva!
A Beatles igen sok mindenre jó: táncra, romantikára, jó kis beindulós bulikra, komolyabb esetekben lázadásra, vagy békeharcra. Most már tudjuk, hogy ínyenckedésre is. Olaszországban megjelent egy könyv, amely a Beatles dalaiból vett ihletet.
Vágólapra másolva!

Körte juhsajttal és mézzel, amelyet éppen annyi idő alatt el lehet készíteni, míg elhangzik az A Taste of Honey, azaz az Egy csepp méz című Tony Richardson-film főcímdala. Orosz hússaláta száraz fehér borral, amelyhez tökéletesen passzol hangulatilag a Back In The U.S.S.R.. Bátrabb gyomrúaknak a kapribogyóval, paprikával, majonézzel ízesített tojás lehet az alternatív előétel az I Am The Walrus című dalhoz, amelyben John Lennon így énekel: "Én vagyok a tojásember".

"A Beatlesnek van köze a konyhához. De még mennyire! Legalább 30 dalukban szerepelnek receptek, vagy valamilyen étkek" - állítja a könyv szerzője, Ippolita Douglas Scotti di Vigoleno, aki Beatles-mániás egészen kis kora óta, és hobbiszakácsnő. Művének címe: Tedd a Beatlest a levesbe! Andrea Rauch, a könyv illusztrátora a képek készítése közben a Beatles egész estés rajzfilmjére, a Sárga tengeralattjáró-ra gondolt.

"Az ötlet egy reggel született, amikor egy svábbogarat fedeztem fel a kutyám tányérjában. (A "beetle" svábbogarat jelent, ebből lett az együttes neve)" - árulta el a szerző a milánói Corriere della Serának. - "Könnyű volt olyan dalokat találni, amelyben Paul, a kedvencem, John, Ringo és George különböző kajákról énekelnek. A Savoy Truffle-ban George Harrison egész tortalistát sorol fel. Az eper jelenik meg a Strawberry Fields Forever-ben, és hagymáktól reng a Glass Onion."

Aztán az is előfordult, hogy Ippolita a dalokhoz képzelt hozzá recepteket. Az Eleanor Rigby-ben például egy nő a templomban szedegeti fel azokat a rizsszemeket, amelyeket egy esküvő násznépe szór az ifjú párra. Ebből született a szingliknek való hagymás, sárgarépás, zelleres rizs-saláta. A Paul francia rajongójáról szóló Michelle-hez stílszerű egy hasé besamelmártással. "Mind könnyű és gyorsan elkészíthető étel - bizonygatja Ippolita. - Ez a konyhaművészeti hozzájárulásom a Beatleshez, akiknek szívesen lettem volna életre szóló szeretője."