Új lemezzel jelentkezik az Irigy Hónaljmirigy: ezúttal a lakodalmas popzene, a mulatós nóták előadót gúnyolják ki - természetesen a kiadók és a parodizált énekesek beleegyezésével. Balázs Pali, Márió, Lagzi Lajcsi, Pataky Attila is megkapja a magáét. Az új lemezről, a múltról és a közeljövőről beszélgettünk Papp Ferenccel (brácsa) és Sipos Péterrel (óbégatás).

- Sokáig készült a lemez?
- Nem akartunk nyáron kijönni az új albummal, bár egy-két hónapja már dobozban van az anyag. Vannak olyan dalok, melyek már két éve megvannak. A valós munka három-négy hetet vett igénybe, de számtalanszor mentünk vissza a stúdióba módosítani ezt-azt. A dalok sorrendjét is meg kellett változtatni, ez a kazetta miatt volt fontos. Új kiadóval dolgozunk.

-Miért pont ez a műfaj került célkeresztbe?
- Mivel továbbra is népszerű a műfaj, összeszedtük az ilyen jellegű ötleteket. 12 dal került a korongra, meg egy ráadás, a Numerakirály. Ebben szándékosan vettük suttyóra a figurát, hazugságokra épül a szöveg, a diszkókban történő csajozást mutatja be. A lemezen egy sztori megy végig, esküvővel, anyakönyvvezetővel és lagzival. Azt is számításba vettük, hogy a műfaj miatt a rádiók ritkábban játsszák majd ezeket a számokat.

- Minden dal csapatmunkában készül?
- Ha a többség megszavazza, akkor nekiállunk a szövegírásnak. Van olyan, amelyiknek a szövege két óra alatt megvan, de némelyiket több hétig szüljük - persze előbbi néha jobb is.

- Minden kigúnyolt művész rábólint az ötletre?
- A külföldi dalokkal kapcsolatban is egyeztetni kell, így a román kiadóval is felvettük a kapcsolatot. Ebben a mi kiadónk sokat segít, hamar elintézik az engedélyeket. Igazi sztárok is beleegyeznek, bár Ricky Martin menedzsmentjétől például nem jött válasz.

- Ti inkább a rockzenét szeretitek. Nem nyomasztó hosszútávon a lakodalmas muzsika?
- Régebben tényleg a rockot szerettük, de ezen a pályán nyitottnak kell lenni. Egy hét után egyszerűen megszereti az ember, amit csinál. A Las Ketchup slágerével úgy voltunk, hogy ennél rosszabb nem jöhet, aztán azt is megszoktuk.

- Itt az új lemez, turné, tévéshow. Mi lesz jövőre?
- Egyik ötletünk, hogy a nyolcvanas évek zenekarai, énekesei elé tartunk görbe tükröt. Ezt akkor lépjük meg, ha a jelenlegi popzene, a friss slágerek nem adnak elég anyagot.

- Zenészeknek nem unalmas, hogy saját dalt nem adhatnak elő, csak slágerek átírt verzióit követeli tőlük a közönség?
- Egy idő után a feldolgozott nóta a tied lesz, magadénak érzed, mivel a szöveg a te agyad szüleménye, és át is van hangszerelve. Benne van az egyéniséged. Tom Jones egy példa, neki mások írják a szöveget, a zenét, mégis saját dalokról van szó.