Öreg rockerek újra iskolapadban

Vágólapra másolva!
Az egykor zajos sikereket aratott Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee népszerű médiaszereplő az Egyesült Államokban - különösen nagyot dobott ismertségén házassága - és videója - Pamela Andersonnal.
Vágólapra másolva!

Az egykori balhés zenész, akinek több problémája is volt a rendőrséggel, a rendes, polgári-értelmiségi családból származó, fiúk életét próbálja meg élni mostanság, két évtizedes csúszással. Mint augusztus végén megírtuk, Tommy Lee is valósághős lett, ugyanis szerződést kötött az NBC-vel, hogy a csatorna szakemberei sorozatot forgassanak mindennapi életéről, egyetemi próbálkozásairól. A Mötley Crüe együttes dobosát kamerák követik mindenhová, az intézmény területén, a tanteremben éppúgy, mint kint az utcán.

Lee korábban már kötött ilyen jellegű szerződést - akkor a VH1 csatornával - 2002-ben, akkor a felvételek egy része adásba került Tommy Lee: a meztelen igazság címmel. Az új szériában a kitetovált, zűrös múltú, már nem éppen tinédzser rockzenész igencsak fiatal, megszeppent lányok közt ücsörög az iskolapadban, tehát elég bizarr jelenetek lesznek a sorozatban. Még nem tudni, mikor kerül adásba - de várhatóan még ősszel levetítik.

Pamela volt férje megkezdte tanulmányait a Nebraskai Egyetem falai közt, és egy sajtótájékoztatón megvallotta, hogy a kertészet igencsak ínyére van, de a kémiát "hihetetlenül kemények" találja. Egy másik sokk akkor érte, mikor reggel hatkor kellett kelnie, hogy az iskolai zenekarral próbálhasson - természetesen ő dobol majd a fellépéseken.

"Nem volt lehetőségem felsőoktatási intézménybe járni. Tizenhét éves korom óta turnézom, ezért nem volt időm semmire. Ez az egész tökéletesen furcsa és bizarr, de a sok munka mellett jól szórakozom" - vallotta a negyvenkét éves egyetemista.

A Tommy Lee Goes to College című reality felvételei október elején kezdődtek, az NBC kamerái pedig mindenhová követik a zenészt. A producer még azt is elmesélte az újságíróknak, hogy sikerült lefotóznia Tommy Lee szobáját, amin egy kiragasztott papírlap virított, ezzel a szöveggel: "Ne zavarjanak. Tommy tanul. (Tényleg)."

A Mötley Crüe 1981-ben alakult Los Angelesben és az évtized egyik legzajosabb, legbulizósabb bandája lett: túléltek mindenféle kábítószeres botrányt, összeveszést, számos ütközést a törvénnyel. Közben albumok millióit adták el világszerte, ám a balhés - de sikeres - évek után, 1992-ben Neil lelépett. Őt John Corabi váltotta az énekesi poszton, ám 1997-ben őt kirúgta a zenekar. Eztán visszatért az eredeti énekes, de 1999-ben újabb változás következett be, ekkor Tommy Lee-nek lett elege. Miután kilépett és megalakította saját együttesét, a helyére Ozzy Osbourne volt dobosát, Randy Castillót szerződtette a csapat, ám a zenész három évre rá meghalt rákban. Az elmúlt években többen szólókarrierrel próbálkoztak, Neil több turnén is bizonyított.