The Who: újabb reneszánsz

Vágólapra másolva!
A hatvanas évek nagy "beatnemzedékét" továbbra sem lehet kikapcsolni a zenei körforgásból. Rendre előkerülnek a veteránok, és bizony nagyon gyakran feladják a leckét a jóval fiatalabb rocknemzedék legjelesebb képviselőinek is. Most például az 1964-ben alakult, közel húsz éven át nyomuló Who együttes készül több mint két évtized után új album megjelentetésére.
Vágólapra másolva!

Akár előlegnek is lehet nevezni ehhez azt a kitűnő válogatást, amelyet tavasszal jelentettek meg Then and Now címen a banda alakulásának negyvenedik évfordulójára. A legnagyobb sikerek mellett ezen a lemezen hallható két új szám is - a Real Good Looking Boy és az Old Red Wine kitűnően illeszkedett a klasszikus számok közé.

Ha minden rendben megy, 1982 óta először vadonatúj stúdiólemeznek örülhetnek a remek angol banda hívei. Az új lemezről Pete Townshend gitáros, az együttes szellemi vezére nyilatkozott hivatalos honlapján. Azt is felfedte, hogy a készülő lemeznek WHO2 a munkacíme. Townshend örömét csak az ronthatja el, hogy az eredeti banda négy tagjából mára már csak ketten maradtak Roger Daltrey énekessel, és erre utal a munkacímben szereplő 2 is.

Pete elmondta: decemberben találkozik Rogerrel, hogy gyakorlatban is levizsgáztassák az utóbbi időben írt dalaikat. Amennyiben "életképesnek" találják az anyagot, akkor jöhetnek a felvételek. És ha ezzel is elkészülnek, a jövő év első felében turnéra indulhat a Who. Townshend és Daltrey két éve dolgozik új dalokon. Az idei válogatáson hallható két dal fogadtatása nyomán jogosan bizakodhatnak egy teljesen új album sikerében.

Townshend egyébként nem csak ezen a még nevesincs lemezen dolgozik. Megkezdte önéletrajzának írását, ami az ő korában (jövő tavasszal lesz 60 éves), ilyen zenészmúlttal a háta mögött teljesen természetes. Az életrajz várható címe: Who He? (Kicsoda ő?) Emellett The Boy Who Heard Music címmel egy rövid írása alapján animációs filmen is dolgozik. S nehogy valaki lazsálással vádolja a veterán rockert, a Quadrophenia operaváltozatán és egy teljesen új, látványos Las Vegas-i produkción is munkálkodik.