Bő egy hónapja jelentek meg sorra az első Megasztár döntőseinek nagylemezei, és a jelek szerint a műsorban másodikként végzett Oláh Ibolya anyaga a legkelendőbb - már aranylemez. A győztes, Tóth Veronika albumát korábban adták ki, így az már csak a huszonnegyedik helyen szerénykedik. Gáspár Laci korongja viszont jól fogy, 15 ezer 200 ment el belőle eddig, így aranylemez lett.

A MAHASZ (Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége) által összeállított toplistán jelenleg Oláh Ibolya az első. Az Egy sima, egy fordított című nagylemez - melynek dalaiból hatot Presser Gábor, hatot pedig Novák Péter írt - hatodik hete van fenn a listán. A kiváló eladási adatok ellenére nem mindenkinek jön be: "Nekem személy szerint nem tetszik, de nagyon sok embernek igen, úgyhogy valószínűleg más az ízlésem. Én nem szeretem, ha éneklés helyett valaki suttog - főleg ha tud énekelni" - mondta róla Pély Barna, a Megasztár egyik zsűritagja.

"Egy-két sláger lehet a lemezen. Van benne egy dramaturgiai vezérfonal, azaz idő kell hozzá. Odafigyelve kell meghallgatni az albumot, és ez nem csak erre az anyagra igaz: a művészek nem véletlenül készítenek albumokat. Idő és figyelem kell a befogadáshoz. Olyan zenét igyekszünk csinálni, ami nem hagyja békén az embereket. Ez egy felkavaró album" - válaszolta Novák [origo] az kérdéseire.

Ugyancsak másfél hónappal ezelőtt tűnt fel a boltokban a Megasztár harmadik helyezettje, Gáspár Laci lemeze: a Hagyd meg nekem a dalt című album a hatodik hétre már finom leszálló ágba került: legjobb pozíciója a második volt, jelenleg a negyedik a legkelendőbbek közt - de tegnap aranylemez lett.

"Még jobb lett a lemez, mint amilyenre terveztem. Szerintem sok az erős, slágeres dal az albumon, holott elég két-három sláger egy lemezre. A visszajelzések nagyon jók, a stílusa pedig pont olyan, mint én vagyok. Nem akarom behatárolni, van benne funky, pop, soul, szóval színes a lemez" - mondta Laci az [origo]-nak.

TV2 zenei tehetségkutatójának győzteseként, vagyis 2004 legjobb hangjaként híressé vált Tóth Veronika is kiadta első szólólemezét. "Új dalok, vagyis nem feldolgozások, úgyhogy ezeket most fogja először hallani a közönség, ha megveszi ezt a CD-t. Többféle stílus is megtalálható, és mindegyik dal egy kicsit más" - mondta róla a közönség által megszavazott megasztár.

tv2

A lemez a második helyig jutott a hazai eladási listán, ám november második hetében már csak a 24. volt - az még hagyján, hogy Márió, a Matyi és a hegedűs vagy a Sramli Kings megelőzték, de még Zámbó Jimmy is előtte van. Tizenegy hete van a listán, így már nem számít újdonságnak - de nyolc helyet esett egyetlen hét alatt, ami a karácsonyi ajándékvásárlási láz előtt nem épp a legjobb előjel.

A Rádiós Top 40 harminchárom rádió játszási listái alapján készül minden héten. Ezen Gáspár Laci áll a legelőkelőbb helyen a megasztárok közül: az ő Hagyd meg nekem a dalt című száma a hatodik legjátszottabb (kollégái közül őt hallják leggyakrabban a rádiózók), az O-Zone után, Anastacia előtt. Tóth Vera Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen című dala csak a 26. legjátszottabb szerzemény a rádióban, egy hellyel mögötte áll Oláh Ibolya által előadott Nem kell.

Magyar, brit és amerikai eladási listák: klikk ide!