Triumvirek éjszakáját hirdetett december tizedikére az Erzsébet Téri Kulturális Központ - ismertebb nevén a Gödör. A péntek esti koncertnek nagyjából semmi köze nincs Caesar avagy Antonius hármas szövetségéhez, a Colorstar, a Másfél és a Korai Öröm viszont annál inkább fellép.

Az estét Máthé Gabriella koreográfiája, a Külön című kortárs táncprodukció nyitja meg, mintegy előkészítve a későbbi, rituális felhangokkal dúsított, sámántáncot és egyéb ősi rezdüléseket sem nélkülöző hangulatot.

A triumvirek közül aztán elsőként a Colorstar lép színpadra, akik régebbi számaik mellett legújabb nagylemezükről, a Komfort-ról (tévé és komfort, lassan összeáll a kép) is játszanak majd dalokat. Aki nem ismerné őket: feszes, főként az elektronikus szcénából átemelt dobritmusokra és jellegzetesen visszhangos, úszós gitártémákra lehet számítani, az ének meg majdnem mindegy.

Tizenegy körül kezd játékba a Másfél, az együttes a két gitáros és a dobos mellett szaxofonon hívja életre a pszichedéliát. A csapat nemrégiben tért vissza egy sikeres orosz turnéról, Varjú című klipjüket az MTV is játszotta, egyszóval döcög a szekér, hallgassuk őket szeretettel, nehogy elkanászodjanak.

Harmadikként a legendás Korai Örömet hallgathatjuk meg, az együttes éppen legújabb lemezén dolgozik. A szaksajtó szerint ők testesítik meg a kilencvenes évek folyamatzenéjét, de szokás városi népzeneként emlegetni azt, amit játszanak. Öndefiníciójuk szerint gyógynövényrockban utaznak. Mi pedig azt mondjuk, hogy pszichedelikus energiát szabadítanak fel a színpadon, ami részben a táncparkettre is eljut, ez a játékuk lényege.

Triumvirek éjszakája. Gödör Klub (V., Erzsébet tér), 21.30. Belépő: 2000/2500 Ft