Elkészült a Rolling Stones új albuma

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones tagjai letudták a stúdiómunka első részét, a felvételek elkészültek. A Párizsban rögzített anyagon még dolgoznak, csiszolgatják a dalokat, majd az album 2005 nyarán kerülhet a lemezboltokba.
Vágólapra másolva!

Don Was producer szerint közös Mick Jagger és Keith Richards munkája ismét igen jól sikerült, régi, klasszikusnak számító dalaikhoz méltóak az új szerzemények is - írja a dotmusic. A felvételekkel mindenki elégedett: "A Rolling Stones régi rajongói bizonyára elképednek majd a végeredményt hallva, az újabb hívek pedig ekkor megértik majd, hogy miért tartják őket a világ legjobb rock'n'roll-bandájának" - hangzott az előzetes győzelmi jelentés a producer szájából.

Was szerint Jagger és Richards valósággal felosztotta a hangszereket egymás közt a stúdióban, nagy harmóniában dolgoztak. Szerinte Jagger egy "nagyszerű dobos", de ugyanakkor a gitárt is gyakran kezébe vette. "Ő valóban egy jó gitáros" - lelkendezett a producer.

"Ő játszott basszusgitáron néhány dalban, ugyanakkor Keith kezelte a hangszert pár másik nótában. Egyszerűen zseniálisak. Ez az oka annak, hogy a Rolling Stones ilyen régóta működik" - tette hozzá Was.

Charlie Watts csak később kapcsolódott be a munkába, ugyanis a 63 éves dobosnál júniusban rákos diagnosztizáltak - épp mikor egy másik, kisebb műtétre jelentkezett be. Londonban kezelték, és az eredmények biztatóak: "Teljes felgyógyulása várható. Bízunk benne, hogy az év vége felé már újra az együttes többi tagjával együtt dolgozhat" - informálta a szóvivő akkor a brit sajtót.

A dobos egészsége érdekében évtizedekkel ezelőtt letette a cigarettát - az immár élő legendának számító Rolling Stones legnyugodtabb, legbékésebb tagja, általában kimaradt a korábbi botrányokból. Van saját együttese is, mellyel inkább dzsesszt játszik: ezzel a formációval is szokott koncertezni, lemezeket is kiadnak néha.

Charlie Watts ezúttal is beszállt persze a felvételek során, a producer szerint vele sem volt semmi gond: "Úgy játszott, mint egy oroszlán" - kommentálta a nem éppen tinédzser dobos teljesítményét. A producer már dolgozott korábban a Stonesszal, 2002-ben új dalokat is vettek fel együtt, mikor a csapat a 40 Licks című válogatását készítette.