A Police együttes 1978-as világhírű dalát, a Roxanne-t nem Sting, hanem Brandon Boyd, az Incubus frontembere énekelte a minap, az egyik Los Angeles-i rádió akusztikus karácsonyi koncertjén. Az igazi meglepetést azonban a kísérői jelentették: Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos, a Police egykori zenészei.

Ők legutóbb tavaly muzsikáltak együtt a Police zenekar beiktatásánál, mikor beválasztották a bandát a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Sokszor felröppent a hír az elmúlt években a Police újrakezdéséről, amelytől Summers és Copeland sosem zárkózott el, de Sting hallani sem akar a folytatásról.

Brandon Boyd elmondása szerint az Incubus évek óta műsorán tart Police-dalokat, mert nagy rajongói a hetvenes évek második felében post-punk zenekarként induló, majd az angol újhullám egyik legnagyobb hatású bandájának tartott Police-nak. A rádiós koncerten az alkalmi trió eljátszotta még a Message in a Bottle című slágert is.

Ami a Roxanne című számot illeti, az Incubus úgy tervezi, hogy a dal letöltéséből származó bevétellel a KROQ rádióállomás egyik 21 éves Roxanne nevű hallgatóját fogja támogatni, aki mindkét szülőjét elveszítette, és három fiatalabb testvérét egyedül neveli.

A Police korszakának egyik meghatározó csapata volt. Többen próbálták begyömöszölni őket a punk-rock kategóriába, holott a tagok zenei képzettsége lényegesen meghaladta a punkegyüttesek átlagos szintjét. Újhullámosnak hívott zenét játszottak erős reggae-beütéssel, majd zenéjükben a dzsesszes hangzás is feltűnt. Az 1977-ben alakult együttes 1983-ban a világ legjobb rockzenekarának számított, ám az amúgy igen sikeres Synchronicity-turné során kiéleződtek a személyi feszültségek. A tagok közt megromlott a kapcsolat, így a trió feloszlott: Sting 1985-ben kezdte szólókarrierjét, a The Dream Of The Blue Turtles című albummal.

1986-ban még egyszer összeállt a csapat egy Amnesty International-koncert miatt. Ekkor azt tervezték, hogy a Best Of lemezre felvesznek pár új nótát, ám a közben nemzetközi sztárrá nőtt Sting jelezte, hogy a dalait megtartja magának és nem adja be a közösbe. A rajongók azóta is várnak egy új stúdióalbumra, közös, nosztalgikus koncertekre - a jelek szerint hiába.