Vágólapra másolva!
Lisa Marie Presley, a "Király" lánya, bejelentette, hogy eladja az apja nevéből származó jogainak nyolcvanöt százalékát. Eztán azt, hogy Elvis nevét és arcát miképp, mire használják fel, már nem csak a családja döntheti el.
Vágólapra másolva!

Elvis lánya úgy döntött, hogy megválik apai örökségének egy részétől, és eladja azt Robert Sillermannek - így a vagyon, melyet eddig a korábbi Elvis Presley Enterprises Inc. képviselt, immár a CKX Inc. része lesz. A Financial Times 100 millió dolláros összegről tud az ügylet kapcsán. A vevő az SFX Entertainment alapítója, amely a világ egyik legnagyobb koncertszervező cége volt 2000 előtt, akkor adták el a Clear Channelnek.

Sillerman Elvist az amerikai popkultúra legjelentősebb ikonjának nevezte, és közölte, hogy igyekszik megismertetni őt és munkáságát olyanokkal is, akikhez korábban nem jutott el. Elvis lánya ugyanakkor úgy vélte, hogy ez egy szédítő lehetőség: "Apám felé az én nagy felelősségem, hogy megőrizzem és megvédjem örökségét. Ez a fantasztikus, új struktúra egy sor hihetetlen lehetőséget nyit meg. Egy nagyobb tőkebefektetés kell csak hozzá" - közölte.

Sillerman nem fejtette ki bővebben, hogy konkrétan miféle üzleti lehetőségekre gondolt, de valószínűleg nem nyúlt nagyon mellé: a Forbes magazin szerint Elvis hosszú évekkel halála után is egy jól csengő márkanév, sok terméket el lehet adni vele. Tavaly 44,9 millió dollárt hozott az Elvis-biznisz, így ő a "legjobban kereső halott művész".

Lisa Marie más lapok szerint részvényeket is kap az új cégben, továbbá megtarthatja Gracelandet is. A turisták továbbra is rendületlenül látogathatják a birtokot, ami szintén jelentős bevételi forrás, ugyanis évente 650 ezer zenerajongó kíváncsi rá. Elvis lánya természetesen megtartja magának apja személyes tárgyait, azon nem mennek a közösbe.

Lisa Marie közölte, hogy már évek óta egy ilyen tőkeinjekcióra gondolt, hogy nemzetközileg magasabb szinten folytatódjék Elvis népszerűsítése, zenéjének megismertetése. Az énekes lánya úgy véli, hogy a szórakoztatóiparban a cég immár nagy erőt képvisel: "Bob Sillermann és csapata egyszerűen olyan lehetőségeket nyújt a számunkra, melyek eddig elérhetetlenek voltak" - közölte.

Elvis özvegye és Lisa Marie lánya, Priscilla Presley (ő alapította 1980-ban az Elvis Presley Enterprises nevű céget) Sillerman mellett tanácsadói státuszt kapott a CKX-nél.