Legjátszottabb dalok, legmenőbb lemezek az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Usher 2004-ben díjak tucatjait zsebelhette be, miközben a Confessions lett a tavalyi év legkeresettebb lemeze, a Yeah! című kislemez pedig a legjátszottabb dal volt az Egyesült Államokban. Mindent vitt.
Vágólapra másolva!

Hihetetlenül népszerű előadó Usher az Államokban, hiszen közel nyolcmillió kelt el 2004 során legutóbbi lemezéből. A Confessions 7 978 594 példányban fogyott a SoundScan adatai szerint, ami önmagában is impozáns szám, de akkor még jelentősebb eredménynek tekinthető, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora az előnye. A második helyen Norah Jones áll Feels Like Home-mal, 3 842 920 eladott lemezzel.

Eminem új albuma későn jött ki, egy korábbi megjelenéssel második lehetett volna az eladási statisztikákban, de így is felfért a dobogóra. Az Encore című lemezből 3 517 097 darabot vettek a zenerajongók. Az USA-ban a countrylemezek is szépen fogytak (12 százalékkal többet vettek, mint 2003-ban), Kenny Chesney a When the Sun Goes Down című albumából például több mint hárommilliót adott el.

Usher nem csak a tengerentúlon aratott, az MTV Europe díjátadón is maga mögé utasította az európai könnyűzene nagyjait. Igazán boldogok az amerikaiak lehettek azon a novemberi estén, Usher is ünnepelt sztárként távozott (legjobb album, legjobb férfielőadó). Szeptemberben pedig épp ő és az Outkast voltak az igazán ünnepelt előadók a World Music Awards átadóján. Előbbi bizonyult a legjobb férfi énekesnek pop és R'n'B kategóriákban.

Nem túl meglepő ugyanakkor, hogy a legeladottabb lemezek legnépszerűbb előadóinak dalait játszották főképp a kereskedelmi rádiók az Egyesült Államokban. A Nielsen Broadcast Data Systems adatai szerint Usher itt is vezet, a Yeah! című szerzemény 496 805 alkalommal csendült fel a vizsgált rádiókban, ami egymás után lejátszva talán már a legnagyobb Usher-rajongónak is picit sok lenne. A Hoobastank The Reason című dala lett a második legjátszottabb, míg a rádiósok a Maroon 5 This Love című számát kedvelték még annyira, hogy felférjen a dobogóra. Usher makacs módon felbukkan még valamivel hátrébb a listán a Burn című dalával, ezt "mindössze" 355 ezer alkalommal sugározták a listán lévő adók.