Ha elfogy a pénz, újra összeáll az együttes

Vágólapra másolva!
Újra összeállhat a latin-amerikai New Kids On The Block, a Puerto Ricó-i Backstreet Boys, Ricky Martin volt együttese: a napokban a Puerto Ricó-i Johnny Lozada bejelentette, hogy áprilisban ismét találkozik az együttes volt tagjaival. A popcsapat negyvenmillió (!) nagylemezt adott el az elmúlt 28 évben, öt nyelven énekeltek és szubkontinensek kamaszlányainak tízezreit bolondították. Most viszont elfogyott a pénz.
Vágólapra másolva!

Tavasszal nagyot dobbanhat mexikói családanyák és érett, argentin asszonyok szíve: megint összeáll gyermekkoruk kedvenc tinipop-csapata. Az énekes Lozada arról is beszélt, hogy a találkozó után koncertet is terveznek. A korábbi tagok közül további négy bólintott már a tervezetre, egy volt társ hezitál még - írja a Los Angeles-i La Opinión.

A több személyi változáson átesett, 1977-ben alapított banda több tízmillió lemezt adott el Latin-Amerikában a nyolcvanas években: ami táncos-ugrálós Take That, New Kids volt a világban, azt Dél- és Közép-Amerikában a Menudo képviselte. Harmincan fordultak meg benne, Ricky Martin "nőtt legnagyobbra" a kamaszok közül, igazán ő futott be szólóban. A csapat ötven nagylemezt adott ki, ezek közül persze sok a válogatás. Mozifilmet is készítettek, egy 1983-as mexikói fellépésük pedig még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, akkori nézőszám-csúccsal - 105 ezer ember zarándokolt egy el egy stadionba miattuk.

Ricky Martin 12 évesen került be a bandába, 1984-ben, majd öt évig tagja is volt a formációnak. Érdekesség, hogy akkoriban szabály volt, hogy a 16. életévét betöltött fiúnak távoznia kell a csapatból, hogy jöjjön helyette egy másik legényke - ugyancsak kirúgta a menedzsment az a srácot, aki mutálni kezdett. A tinilány-rajongók nagy kedvence, Ricky Martin korkedvezménnyel maradhatott, miközben Japánban és a Fülöp-szigeteken is befutott a popcsapat.

A legénység a kilencvenes évek végén összeállt már egyszer, Reencuentro címen turnéztak is, jelentős sikerrel. Lozada szerint hatszáz dalból áll a repertoárjuk, így van miből válogatni egy újabb koncert - vagy turné - esetén. Ő az elmúlt időkben a Misión SOS című gyerek-szappanoperában szerepelt, mostanság pedig Miamiban pihen családjával.

menudo.com
Ricky Martin: balról a második

Mikor egy régi, sikeres csapat több évnyi (vagy évtizedes) némaság után összeáll, sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon egymás szeretete, a közös múlt előtti tisztelgés ellenállhatatlan vágya vagy a média és a régi rajongók nyomása erősebb-e. A pénz is motiváló tényező lehet: az El Universal például arról ír, hogy elfogatási parancs van érvényben Miamiban az egyik tag, Charlie Massó ellen - aki a vádló anya szerint 2003 márciusa óta nem fizetett tartásdíjat két közös gyermekük után. Yanilet Arocena nemrég jelentette fel volt párját, mivel ő - talán épp anyagi gondjai miatt - közel két éve nem fizeti a két gyerek után járó, neki megítélt havi 750 dollárt. Mivel a táncos-énekes nem jelent meg a bíróságon, elfogatási parancsot adtak ki.

Arocena két ügyvéddel is rendelkezik (egy Miamiban, egy Puerto Ricóban), és bánja, "hogy idáig fajultak a dolgok." A gyerektartásra váró anyuka hozzátette, hogy nagyon sajnálja volt párját, de reméli, hogy az "megváltozik és felnő végre." Massó pár éve még ünnepelt sztár volt több latin-amerikai országban, az újra összeálló Menudo turnéján is részt vett.