Füstmentesek lesznek a Queen koncertjei

Vágólapra másolva!
A brit Queen együttes márciusban kezdődő turnéján megtiltja a dohányzást a nézőtéren, mert a füst tönkreteszi az új frontemberük, Paul Rodgers hangszálait. Mint ahogy azt már a hivatalos bejelentés előtt közöltük, a csapat április során Budapesten is fellép.
Vágólapra másolva!

Bár a zenekar énekese, Freddie Mercury 1991-ben, AIDS-ben meghalt, a régi tagok közül kettő most ismét összeáll, és a Free együttes volt énekesével, Paul Rodgersszel kiegészülve indulnak turnéra. Rodgers azonban attól tart, hogy a belélegzett cigarettafüst tönkreteszi majd a hangját, ezért nem éri majd utol elődjét. "Az a kérés, hogy száműzzük a cigarettát, Paultól származik, akinek a füst nagyon tönkre tudja tenni a hangját. Remélem, az emberek megértik ezt. Talán nikotintapaszt árulhatnánk a bejáratnál" - mondta Brian May. A döntéseket állítólag hárman hozzák, és mindhárman egyforma szavazattal rendelkeznek - tehát ha valamit Brian és Roger eldönt, Paul engedelmesedik.

A régi-új formáció 2005. április 23-án, szombaton este lép fel Budapesten, a Papp László Sportarénában. A külföldi koncertek után igen nagy az érdeklődés, így például a hét angol koncert egyikére sem lehet már jegyet kapni. Körülbelül 60 ezer jegyet értékesített a formáció az öt nap alatt, ami természetesen nem Queen-rekord, de azért bizakodásra ad okot.

Jonh Deacon nem lesz velük, visszavonult a színpadtól, így a március 19-i, dél-afrikai segélykoncerten - mellyel Mandela 46664 szervezetét támogatják - is csak May és Taylor lesznek jelen az eredeti négyesből.

May félve vágott bele: "Soha nem hittem volna, hogy újra megtesszük majd. Mindig ellene voltam annak a gondolatnak, hogy valakit odategyünk Freddie helyére, hogy próbálja megszemélyesíteni őt. Később láttam ezt a fickót, aki egyáltalán nem próbálja meg elfoglalni Freddie helyét. Semmi nincs benne Freddie-ből. Aztán azt gondoltam, hogy oké, megcsinálhatjuk, végigvihetünk még egy turnét, és a dalok talán más jelentéssel bírnak majd. Ez nem olyan lesz, mint egy újrafeldolgozás, nem fogunk úgy tenni, mintha Freddie még ott lenne köztünk" - nyilatkozta a napokban a heavymetalmusic.biz oldalán.

Roger Taylor is egyetért ezzel, szerinte az új énekes egyáltalán nem próbál meg Freddie lenni. "Ő olyan valaki, aki megpróbálja elvinni ezt az egészet másfelé, saját irányába. Freddie nagy rajongója volt, mi is láttuk sokszor a Free-t. Paul egy olyan ember, aki hatással volt az összes, jelenleg is aktív énekesre, így hát igen boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok vele" - közölte.