Még nem thriller: Jacko első napja a bíróságon

Vágólapra másolva!
Megkezdődött az év pere, de egyelőre még csak az esküdteket választják ki. Rodney Melville bíró is jelezte, hogy szeretné, ha hamarosan összeállna a tizenkét esküdtből és nyolc tartalékból álló csoport, hogy megkezdődhessen a tárgyalás érdemi része.
Vágólapra másolva!

Tegnap több lehetséges esküdtet már meghallgattak, ők egy hétoldalas adatalapot kaptak, a nyomtatványt még jövő hét előtt ki kell tölteniük, majd utána a két fél jogi képviselői fogják őket faggatni. Az első napon főleg fehér vagy latin jelöltek kerültek elő, de magas volt a nők aránya is.

Rengeteg Santa Maria-i lakos jelentkezett, hogy tagja lehessen az esküdtszéknek. Egyes szakértők szerint hosszú hetekig, hónapokig is elhúzódhat a per első része, sok idő elmehet a legjobb, semleges esküdtek megtalálásával.

Jackson - aki akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat, ha bebizonyosodik bűnössége - megjelent tegnap a bíróságon, komolyan viselkedett, figyelte az eseményeket.

"Nagyon úgy tűnik, hogy felfogta a vádak súlyát. Követi a tárgyalás menetét, és biztos abban, hogy nyerni fog" - nyilatkozta a lapoknak egyike azon kevés szerencsésnek, aki bejutott a terembe. Szemtanúk szerint Jacko csak ügyvédjével tanácskozott, vele többször is beszélgetett - és komoly viselkedése nagy kontrasztban van az egy évvel korábbival, mikor az excentrikus művész nem éppen felnőttként viselte a megpróbáltatásokat.

A kimért, hűvös hozzáállás ellenére a popsztár rámosolygott az esküdtek jelentkező helybéli lakosokra, de ujjaival a győzelem jelét formálva jelzett az utcán csoportosuló rajongóknak is.

Kint Jacko-hívek százai jelentek meg, ezernél is több újságíró mellett - ugyanakkor pedofilokat elítélő transzparensek is feltűntek, persze nem a szintén feltűnő Jacko-imitátorok kezében. Egy rendőri beavatkozásról számol be a sajtó: egy felbőszült Jacko-fan próbálta meg letépni az egyik, kedvencét becsmérlő feliratot.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

"Nagyon bízom rendszerünk igazságszolgáltatásában. Olyan tárgyalást érdemlek, mint amilyet minden más állampolgár" - nyilatkozta Jackson korábban. A napokban internetes oldalára kitettek egy videoüzenetet, ebben a popsztár a sajtó híreszteléseit undorítónak és hazugnak nevezi.

Jackson szülei természetesen védik a "gyereket", szerintük a vádló fiú pusztán pénzéhségből támad Michaelre. Jacko édesanyja szerint "az egész nevetséges", és akik ilyeneket állítanak fiáról, "azok nem ismerik őt". A keménykezű apuka, Joe Jackson szerint csak pénzről van szó megint, és kiemelte, hogy míg a világ minden pontján szeretik a gyerekét, csak az Egyesült Államokban vannak problémái - méghozzá a rasszizmus miatt.