Vasárnap költöznek be a zenei tehetségkutató második szériájának döntősei a budai, többszintes villába, melyben több fürdőszoba, rengeteg hálószoba, szauna, medence és három konyha várja a tizenkét tehetséges énekest.

A júniusban kezdődött meghallgatások két hétig tartottak, reggeltől késő estig - így hosszú idő telt el, mire a tizenkét döntős eljutott idáig. Előbb százra redukálták a próbálkozók számát, aztán ötvenre csökkent a létszám, ők jutottak az elődöntőkbe. Öt lány és hét fiú költözik majd be a luxusházba vasárnap, a legidősebb 35, a legfiatalabb 17 éves. Hetente különböző stílusokban méretik meg magukat, a legkevésbé meggyőző előadónak pedig mennie kell.

Kósa Ivett húszéves egyetemista, Várpalotáról érkezett: "Mikor először bementem a válogatásra, félvállról vettem a dolgokat. Szeretem a felfordulást az életemben. Már most felfordult az életünk. Hogy mi lesz később, azt elképzelni sem tudjuk."

Az ecuadori apával rendelkező Torres Dani a Soma által egzaltált nőnek tartott Gabival, az első sorozat győztesének húgával egy fordulóban jutott be a döntőbe. A 22 éves, a capoeiráért és az internetért lelkesedő fiú nem akar csak spanyol dalokkal kitűnni, nem kíván latin popsztár lenni, jó neki a hazai front: "Kisgyerek korom óta egészen más zenéken nőttem fel, mint mások, de a rock áll hozzám legközelebb. Legjobban annak örülnék, ha saját nótát adhatnék elő".

Kovács Tímea még be sem költözött, de máris erotikus tartalmú férfimagazin címlapján szerepel. A fekete hajú szépség 14 évig zongorázott, 3 évig hegedült, hajókon énekelt, de a hangjára is büszke, külseje mellett: "Minden nő elgondolkodik azon, hogy mit tenne, ha ismert lenne. Én nagyon örültem a felkérésnek, de a zenének és a fotózásnak semmi köze nincs egymáshoz. Fontosabb, hogy az emberek a hangom miatt ismerjenek meg."

A hírek szerint időközben az első sorozatból megismert Schmidt Vera is szólólemezen dolgozik, miközben fellép majd Jamie Winchester és Hrutka Róbert egy koncertjén. Ha megjelenik albuma, akkor ő lesz az ötödik olyan volt Megasztár-szereplő, aki nagylemezt adhatott ki. Gáspár Laci anyaga immár tizenhét hete van a MAHASZ-lista élmezőnyében, és jelenleg hetedik, de Oláh Ibolya sem pironkodhat, az ő albuma tizenhatodik hete tartja magát, jelenleg a kilencedik legkeresettebb nagylemez.