Hírességek tanúskodnak Jacko mellett

Vágólapra másolva!
Számos híresség kész tanúskodni a kiskorú szexuális molesztálással vádolt Michael Jackson mellett. Diana Ross, Elizabeth Taylor vagy Stevie Wonder nem fog rosszat mondani a popsztárról.
Vágólapra másolva!

A popsztár ügyvédjei a The New York Times internetes honlapjának híre szerint hétfőn ismertették a védelem 370 tanújának névsorát az esküdtjelöltek mintegy százfős csoportjával. Az eljárásnak az a célja, hogy az esküdtjelöltek közül kiszűrjék azokat, akik személyesen ismerik a tanúkat vagy rokoni kapcsolatokban állnak velük. A 12 esküdt és a 8 tartalék esküdt február elsején megkezdett kiválogatása még mintegy három hetet vehet igénybe.

A védelem tanúinak a listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Diana Ross énekesnő, Elizabeth Taylor színésznő, Stevie Wonder énekes, Quincy Jones színész, Kobe Bryant kosárlabdázó, Larry King, a CNN hírtévé sztárriportere, Jay Leno, az NBC Éjszakai show című műsorának a vezetője. A listán van Martin Bashir brit újságíró is, akinek a 2003. évi dokumentumfilmjében Jackson kéz a kézben látható az akkor még 13 éves mai vádlójával, és amelyben az énekes elmondta, hogy időnként megosztja az ágyát gyerek vendégeivel, és abban nem lát semmi rosszat.

Jogászszakértők úgy vélték, a hírességek alkalmasak arra, hogy hitelesítsék Jackson jó hírét, vagy egyszerűen csak elkápráztassák az esküdteket. Laurie Levenson, a Los Angeles-i Loyola Law School professzora szerint a listával a védelem finoman arra emlékezteti az esküdteket, hogy popsztárnak sok fontos barátja van magas polcokon, akik hisznek benne. Az eljárási szabályok szerint sem a védelem, sem a vád nem köteles beidézni minden tanút, aki listájukon szerepel.

Jackson vezető ügyvédje, Thomas Mesereau a lap szerint tanúként akarja beidézni a popsztár két gyerekét, a hatéves Parist és a nyolcéves Prince Michaelt, míg a vád a két gyerek anyját, Debbie Rowe-t akarja meghallgatni. A védelem fontolgatja, hogy tanúként meghallgatja Jackson fiatalkorú vádlóját, aki azt vallotta, hogy az énekes két évvel ezelőtt több alkalommal is molesztálta őt Neverland nevű birtokán. A védelem be akarják idézni a fiú családjának kilenc tagját is.

A vád tanúi közé sorolta az a fiatalembert, aki még 1993-ban szintén szexuális zaklatással vádolta Jacksont. A perre akkor nem került sor, mivel a popsztár ártatlanságának hangoztatása dacára 20 millió dollárt fizetett a szülőknek, s a család ezután nem volt hajlandó tanúskodni ellene.

A mostani vád szerint Jackson szexuálisan molesztált egy 13 éves rákbeteg kisfiút, miután alkoholt itatott vele. Tíz pontban emeltek vádat az énekes ellen, egyebek között kiskorú molesztálása, emberrablás és zsarolás céljából elkövetett összeesküvés, szeméremsértő magatartáscímen. Ha bűnösnek találják, akár 20 évre is elítélhetik. A vádat Thomas Sneddon 61 éves államügyész képviseli, aki már 1993-ban perbe akarta fogni Michael Jacksont az akkor zaklatási vádak alapján.

MTI

A P E R :

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 14. Bojkottálják Jacko dalait
Három svájci rádióállomás a hallgatók érdekében levette műsoráról Michael Jackson számait. A bíróság időközben elkezdte kiértékelni az adatlapokat. Ezek alapján... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 11. Itt van Jacko hasonmása
Egy színész alakítja majd Jacksont az amerikai popsztár gyermekmolesztálási perének részleteiről tudósító tévésorozatban. A férfi annyira hasonlít, hogy... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 9. Újabb döntések Jacko ügyében
A per február 14-én folytatódik. A halasztásra az énekes vezető védőügyvédje, Thomas Mesereau testvérének halála miatt került sor. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 4. Alapos faggatózás
Jelenleg a lehetséges tizenkét esküdtet igyekeznek kiválasztani. Nekik néha egészen meglepő, igen furcsa kérdésekre kell válaszolniuk. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 3. Perdöntő lehet az exfeleség vallomása
A megbántott Debbie Rowe tanúvallomása lehet az egyik legfontosabb része a jó hat hónapig is elhúzódódható pernek, talán bosszút fontolgat. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 2. Megcsappant a rajongók száma
Jackson tegnap is megjelent bíróságon, ahol tovább folyik az esküdtek kiválasztása. Rajongóinak csoportja várta, de a létszám immár csökken. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 1. Még nem thriller
Megkezdődött az év pere, de egyelőre még csak az esküdteket választják ki. Jacko első nap fehérben, második nap feketében bukkant fel. Tovább!