Újhullámos öregek és korán érő kamaszlány Budapesten

2005.03.11. 14:38

Tizenhét év után újra fellép Budapesten a Duran Duran, és az újjáalakult zenekart ráadásul végre az eredeti felállásban láthatjuk koncertezni. Jön a Guns N'Roses és a Stone Temple Pilots romjain alakult Velvet Revolver is. Avril Lavigne először látogat hozzánk - és ez még csak a június termése, később jön még Marilyn Manson és Phil Collins is.

Mint azt a Multimédia Concerts ügyvezetője, Hegedűs László bejelentette, rangos koncertek várják a közönséget a fővárosban. A már ismert, áprilisi és májusi fellépések (Seal, Queen, Mark Knopfler és Joe Cocker) után Avril Lavigne koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában június 5-én.

A vagány kanadai kamaszlányt 2002-ben rövid idő alatt az egész világ megismerte, miután Let Go című debütlemezéről a Complicated és a Sk8er Boy is kedvelt slágerek lettek. A családbarát MTV-punkban utazó Avril második lemeze, az Under My Skin már érettebb, felnőttesebb dalokat tartalmazott, melyek közelebb állnak a tavasszal szintén Budapestre készülő Alanis Morissette zenei világához. Avril Lavigne azonban még mindig csak alig húszéves, és koncertjén biztos elhangzanak majd az első album slágerei is.

Június 8-án a Papp László Sportarénában régi adósságát pótolja be a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb együttese, a Duran Duran. A birminghami zenekar 1980 és 1986 között igazi világsztárnak számított, világslágerek sorozatával. Amikor azonban az együttes népszerűsége hanyatlani kezdett, Roger Taylor dobos kivált a zenekarból, majd követte őt névrokona, a gitáros Andy Taylor is. Amikor végre 1988. december 6-án hozzánk is ellátogattak, már csak három tag maradt a klasszikus felállásból: Simon LeBon, Nick Rhodes és John Taylor.

Most tehát, ha kissé megkésve is, de mind az öt tagot láthatjuk majd a színpadon. Régi slágereik mellett vélhetően tavaly megjelent új lemezükről, az Astronautról is játszanak néhány számot.

Járt már Budapesten a Velvet Revolver három tagja is, hiszen a gitáros Slash, a basszusgitáros Duff McKagan és a dobos Matt Sorum a Guns N'Roses színeiben szerzett magának hírnevet, és így vetődtek el annak idején a Népstadionba. Tavaly ők hárman Velvet Revolver néven alakítottak új zenekart, melynek énekese a volt Stone Temple Pilots-frontember, Scott Weiland lett. Contraband című lemezük itthon is népszerűnek bizonyult, és bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a zenekarra június 22-én, amikor a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lépnek fel.

Ez tehát a júniusi műsor, ezt követően majd augusztusban üdvözölhetünk újabb világsztárt a Papp László Budapest Sportarénában. Az "Antikrisztus Szupersztár", Marilyn Manson a rockzene egyik leghírhedtebb provokatőre augusztus 23-án mutatja be színpadi horror-showját. Vélhetően más közönséget fog vonzani az Aréna október 6-án, amikor Phil Collins igyekszik igazolni, hogy még 54 évesen is bírja a saját maga által diktált tempót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK