A bíró börtönnel fenyegette a pizsamás Jackót

Vágólapra másolva!
A Michael Jackson elleni per csütörtöki tárgyalása több mint másfél órás késéssel kezdődött. Rodney Melville bíró már azt is kilátásba helyezte, hogy körözést ad ki a szupersztár ellen, amikor a hátfájdalmakra panaszkodó Jacko végül megjelent - kórházi pizsamában. A tárgyaláson a popsztárt szexuális zaklatással vádoló Gavin Arvizo tett vallomást.
Vágólapra másolva!

A Jackson-per csütörtöki tárgyalási napján a vádlott egyszerűen nem jelent meg a tárgyalás kezdetén, mire a per bírója, Rodney Melville kijelentette, hogy amennyiben Jacko nem érkezik meg fél tízre, a tárgyalóterem helyett mehet egyenesen a fogdába. Végül Jackson bő másfél órás késéssel megjött, és ügyvédje elnézést kért a történtekért.

Mint kiderült, az énekes hátfájásra panaszkodva egy környékbeli kórházban kezdte a napot, majd kórházi pizsamában is jelent meg a tárgyaláson, és feltűnően gyengének tűnt: testőrei segítségével vonult be a tárgyalóterembe, és még az őt ünneplő rajongóknak is csak nehézkesen tudott integetni.

A közjáték után végre elkezdődhetett a tárgyalás, no meg Gavin Arvizo vallomása. A Jacksont szexuális zaklatással vádoló, 15 éves fiú előző nap már beszélt arról, hogyan került öccsével az énekes Neverland Ranch nevű birtokára, és hogy abban az időben Jackót tartotta "a legjobb fej pasinak" és a legjobb barátjának. Azt is elmondta, hogy Jackson utasította, mit mondjon és tegyen Martin Bashir Living With Michael Jackson című dokumentumfilmjében, amiről állítása szerint nem tudta, hogy tévék is fogják sugározni.

A csütörtöki tárgyalási napra maradtak az állítólagos szexuális zaklatás konkrét részletei. A vizsgált események idején 13 éves fiú elmondta, hogy Jackson kétszer is "segített" neki maszturbálni, és még egyszer megkísérelte ezt.

Gavin Arvizo szerint Jacko gyakran kínálta borral, amit kólásdobozba töltött. "Tudod, hogy Jézus is ivott bort, ezért nevezzük ezt Jézus juice-nak" - javasolta állítólag a popsztár. Egy alkalommal Jackson egy drága karórát is ajándékozott Gavinnek, és megkérte, senkinek ne beszéljen a borozgatásokról. "Ez az ajándék a barátságunk bizonyítéka" - mondta a fiú szerint Jackson.

A perben pénteken nem lesz tárgyalás, hanem hétfőn folytatódik majd. Ha Jacksont bűnösnek ítélik az ellene felhozott vádpontokban, akár 21 év börtönre is ítélhetik.

A P E R :

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. március 8. Szaftos részletek
Ezúttal a bíróság a Jackót vádoló fiú öccsét hallgatta meg, aki a perben először beszélt az énekes által állítólagosan elkövetett szexuális zaklatás részleteiről. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. március 4. Az elrejtett borospince
A héten már tanúkat hallgatott meg a bíróság Michael Jackson perében, így a popsztárt szexuális zaklatással vádló kisfiú nővérét is. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 24. Megvannak a Jackson-per tanúi
A várakozással ellentétben hamar kijelölték a tizenkét esküdtet Michael Jackson perében. A nyolc nőt és négy férfit 243 jelölt közül választották ki öt nap alatt. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 15. Hírességek a popsztár mellett
A védelem tanúinak a listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Diana Ross, Elizabeth Taylor vagy Stevie Wonder - ők pedig nem fognak rosszat mondani róla. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 14. Bojkottálják Jacko dalait
Három svájci rádióállomás a hallgatók érdekében levette műsoráról Michael Jackson számait. A bíróság időközben elkezdte kiértékelni az adatlapokat. Ezek alapján... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 11. Itt van Jacko hasonmása
Egy színész alakítja majd Jacksont az amerikai popsztár gyermekmolesztálási perének részleteiről tudósító tévésorozatban. A férfi annyira hasonlít, hogy... Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 9. Újabb döntések Jacko ügyében
A per február 14-én folytatódik. A halasztásra az énekes vezető védőügyvédje, Thomas Mesereau testvérének halála miatt került sor. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 4. Alapos faggatózás
Jelenleg a lehetséges tizenkét esküdtet igyekeznek kiválasztani. Nekik néha egészen meglepő, igen furcsa kérdésekre kell válaszolniuk. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 3. Perdöntő lehet az exfeleség vallomása
A megbántott Debbie Rowe tanúvallomása lehet az egyik legfontosabb része a jó hat hónapig is elhúzódódható pernek, talán bosszút fontolgat. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 2. Megcsappant a rajongók száma
Jackson tegnap is megjelent bíróságon, ahol tovább folyik az esküdtek kiválasztása. Rajongóinak csoportja várta, de a létszám immár csökken. Tovább!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005. február 1. Még nem thriller
Megkezdődött az év pere, de egyelőre még csak az esküdteket választják ki. Jacko első nap fehérben, második nap feketében bukkant fel. Tovább!