A Queen a temetési dalok listavezetője

Vágólapra másolva!
A Queen 1991-es The Show Must Go On című dala a legnépszerűbb temetési dal Európában - derül ki egy új közvélemény-kutatásból. A Music Channel nevű digitális tévéállomás a kontinensen 45 000 felnőttől kérdezte meg, ha ő választana, melyik dalt szeretné, hogy szóljon a temetésén.
Vágólapra másolva!

A Music Channel közvélemény kutatásából az derült ki, az emberek legkedvesebb édes-bús slágere országonként változik. Az a dal, amelyet annyira szeretnek, hogy azt kívánják, utolsó útjukat kísérje, csak a legritkább esetekben klasszikus muzsika: bár Mozart Requiem-je még mindig nagyon gyakori, szép lassan felváltják a popipar klasszikusai.

Az európai zenerajongók kívánsága az, hogy az őket gyászolók a Led Zeppelin Stairway To Heaven vagy az AC/DC Highway to Hell című számát hallgassák. Nagy-Britanniában Robbie Williams Angels című száma lett a befutó, míg a norvégok Frank Sinatra My Way című számát választják a legtöbbször.

Az olaszok és a spanyolok sokkal hagyománytisztelőbbek. Az előbbiek Mozart már említett Requiem-jét, utóbbiak pedig a Beatles Let It Be című számát választják. A dánok a U2 With Or Without You című felvételét kedvelik, míg a németek a Metallica Nothing Else Matters című dalát.