Lövöldözés Kelis férjének koncertjén

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, egyes rapperek New Yorkból kilépve is vonzzák a bajt. Nas a londoni fellépését volt kénytelen megszakítani lövöldözés miatt, míg két évvel ezelőtt ugyanitt több tucat rajongó próbált jegy nélkül benyomulni a koncertjére.
Vágólapra másolva!

A magát korábban New York királyának kikiáltó Nas fellépését nagy érdeklődés előzte meg Londonban, hiszen a rapper eddigi bő tízéves karrierje alatt csak háromszor turnézott Nagy-Britanniában. A Brixton Academyt megtöltő rajongók pedig a mostani koncertet sem élvezhették sokáig: alig huszonöt perc után ugyanis a szemtanúk szerint egy fegyveres férfi ugrott a színpadra, és két lövést is leadott, írja honlapján a BBC.

A lövöldözésben senki sem sérült meg, de a koncert természetesen nem folytatódhatott tovább. Nas levonult a színpadról, a teremben zűrzavar tört ki, a kijáratnál tumultuózus jelenetek játszódtak le. A kiérkező rendőrség átkutatta a koncerttermet, és a mennyezetbe fúródva két töltényt is találtak, ám senkit sem vettek őrizetbe.

Rajongók százai maradtak a Brixton Academy előtt abban a reményben, hogy Nas esetleg folytatja koncertjét, de erre már nem volt lehetősége. Mindenesetre a rappernek nincs szerencséje a londoni koncertekkel: két évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen vagy ötvenen próbáltak jegy nélkül bejutni a fellépésre.

Az 1994-ben az Illmatic című nagy sikerű lemezzel feltűnt Nas (eredeti nevén Nasir Jones) egyébként nem tartozik az erőszakos, botrányhős rapperek közé. Legújabb lemeze, a tavaly megjelent Street's Disciple inkább politikus dalokat tartalmaz (többek között egy, az új amerikai külügyminisztert, Condoleezza Rice-t bíráló számot is), az új kislemez, a Just A Moment pedig éppen a rap erőszakos világát bírálja. Ugyan volt egy nagy publicitást kapó vitája Jay-Z-vel, és 50 Cent is beszólt neki új lemezén, mégis inkább Kelisszel kötött házassága kapcsán került a lapok címoldalára, mintsem botrányai okán. Lehet, hogy csak a londoni koncerteket nem kéne erőltetnie...