Rászedte az MTV-t a misztikus rocker

Vágólapra másolva!
Már a második amerikai metálzenekar tagja tért meg az MTV.com szerint. Korábban a Korn gitárosa, Brian "Head" Welch hagyta ott zenekarát Jézus kedvéért, most pedig a Tool és a Perfect Circle frontembere, Maynard James Keenanről is hasonló hírek kaptak lábra. Más kérdés, hogy ez esetben úgy tűnik, rászedték a zenetévét.
Vágólapra másolva!

Két Tool-honlapon is üzenetek utaltak arra a napokban, hogy a sötét tónusú, art metálzenekar énekese megtért, és elhagyja a Toolt. Kedden Kurt Loder, az MTV hírműsorának munkatársa e-mailben kérdezte Maynard James Keenant a hír valóságtartalmáról, és az alábbi választ kapta: "Igen, tényleg megtaláltam Jézust. Még lesznek további hírek is. Isten áldjon!"

A sötét miszticizmusáról korábban is hírhedt Keenan által az egyik Tool-honlapra küldött üzenetben az áll, hogy "egyes mostani események" vezették arra, hogy újra felfedezze Jézust, illetve az énekes arra is utal, hogy a Tool háttérbe fog szorulni az életében. A hivatalos Tool-honlapon egy aláírás nélküli üzenet szerint az énekes egy időre, de az is lehet, hogy végleg felfüggeszti tagságát a zenekarban.

Az üzenetek időzítése (március 31. és április 1.) ugyan utalhatnak bolondok napi tréfára is, ám cáfolat azóta sem érkezett Keenantől, sem pedig a zenekartól.

Februárban a Korn gitárosa, Brian "Head" Welch lépett ki a modern metál egyik legnépszerűbb zenekarából, miután megtért, és úgy döntött, egész életét Istennek szenteli. A volt Korn-gitáros az MTV-nek küldött emailben üdvözölte a Keenannel kapcsolatos híreket.

Az MTV a biztonság kedvéért még egyszer rákérdezett arra, hogy Maynard nem csak felültetni akarta-e őket. A válasz sokatmondó volt: "Heh-heh."

Ezek után valószínűsíthető, hogy Welch kicsit korán örült új társának.