Bono előzenekart és részvétet gyűjt

Vágólapra másolva!
A U2 szokás szerint "begyűjtötte" magának a legsikeresebb új bandákat, amelyek előzenekarként lépnek fel az ír sztáregyüttes idei európai turnéján, legújabb fogásuk a brit Kaiser Chiefs. Szintén a zenekarral kapcsolatos hír, hogy Bono más világsztárok társaságában agitál az AIDS ellen.
Vágólapra másolva!

Az már ismert volt eddig is, hogy különböző kombinációkban a Franz Ferdinand, a Keane, a Killers és a Snow Patrol közül kerülnek ki az európai fellépések előzenekarai, és az Xfm Online már azt is hírül adta, hogy hét helyszínen a Kaiser Chiefs is kíséri majd a veterán rockzenekart.

A fiatal leedsi zenekar az idei év egyik nagy felfedezettje, jellegzetesen brit popzenéjük leginkább a Blur tíz évvel ezelőtti korszakát idézi. Employment című lemezük nemcsak a brit lemezvásárlók körében sikeres, hanem Amerikában is felkerült a Billboard százas albumlistájára, Oh My God című számukat pedig rendszeresen játsszák a zenetévék nálunk is.

Azt is lehet már tudni, hogy például Bécsben július 2-án a Kaiser Chiefs a Killers társaságában kíséri a U2-t, míg Berlinben öt nappal később Kaiser Chiefs, Snow Patrol, U2 lesz a felállás.

Eközben Bono sem tétlenkedik, most éppen más hírességek társaságában vezet kampányt, amely felhívja a figyelmet a szegénységre és az AIDS-re. A kampány nem feltétlenül pénzadományokat szeretne kicsikarni az amerikai közvéleményből, hanem inkább tudatosítani szeretné az emberekben, mennyire súlyos problémát jelentenek is ezek a világ számára.

"Nem a pénzüket, hanem a hangjukat kérjük" - fogalmazott az énekes.

Mellette más sztárok is részt vesznek a kampányban, köztük Brad Pitt, aki Bono hatására utazott Afrikába, hogy saját szemével is lássa a harmadik világot sújtó problémákat, és úgy érezte, ezek után bűn lenne, ha nem tenne semmit a helyzet javításáért.