Rolling Stones: méltó búcsú

Vágólapra másolva!
Stílszerűen az eddigi legnagyobb turnéjával tervez elbúcsúzni a színpadok világától a Rolling Stones. A veterán brit zenekar több mint egy évet lesz majd úton.
Vágólapra másolva!

Persze a Stones esetében nem lehet ilyen merész kijelentéseket tenni, hiszen már a 2002-es Forty Licks turnét is sokan a zenekar utolsó koncertsorozatának tartották, ennek ellenére az együttes idén is nekirugaszkodik, hogy még egyszer stadionokat és koncerttermeket töltsön meg a világ számos pontján.


A turné augusztusban indul Bostonban, 43 évvel azután, hogy a Rolling Stones az első koncertjét tartotta Londonban. A tagok életkorát elnézve valóban elképzelhető, hogy utoljára vágnak bele ilyen méretű koncertsorozatba: Mick Jagger és Keith Richards 61 évesek, a dobos Charlie Watts már 63, míg a basszista Ron Wood 57 éves. Igaz, egyesek szerint már az is kisebbfajta csoda, hogy a hírhedten önpusztító életmódot folytató Keith Richards még egyáltalán életben van, ehhez képest nem is akkora dolog, hogy színpadra léphet...


"Az eddigi legnagyobb és legjobb turnéjuk lesz" - idézett egy név nélkül nyilatkozó forrást a The Sun. "Sokan már csak ráncos vénembereknek csúfolják őket, ám a Stones még mindig az egyik legjobb koncertzenekar."


Mindenesetre az már most biztos, hogy a zenekar a jövő nyári, londoni fellépését a 758 millió fontból újjáépült Wembley arénában fogja tartani, amelyen ők fogják felavatni a felújítás miatt régóta hiányolt létesítményt.


Talán a turné forgatagában Mick Jagger is elfelejti majd bosszúságát, amit lánya, Elizabeth okozott neki a napokban azzal, hogy elfogadta a Playboy 380 ezer dolláros ajánlatát, és meztelenül fog pózolni a magazin címoldalán.


"Mick a plafonon volt, amikor megtudta. Ez is megerősítette a legrettegettebb félelmeit, hogy micsoda világba készül a lánya" - mondta a család egyik barátja.