Az Oasis olcsó és munkáspárti

Vágólapra másolva!
Az Oasis együttes úgy döntött, nem emeli csillagászati magasságokba a koncertjegyei árát. Gallagheréknek már nincs szükségük pénzre, de beszólnak a U2-nak és a Rolling Stonesnak is. Sőt politizálnak, és azt sem rejtik véka alá, hogy fenyegetőnek éreznék Phil Collins hazatértét.
Vágólapra másolva!

Az Oasis nyáron indul turnézni a Don't Believe The Truth című lemezzel, de olcsón adják majd a jegyeket, hogy átlagos jövedelmű rajongóik is el tudjanak menni meghallgatni őket.

Sőt mi több, a banda tagjai kifejezetten megvetik a U2-t és a Rolling Stonest, amiért azok akár 190 dollárt is elkérnek egy koncertjegyért. "Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy egyesek, pl. a Stones vagy a U2 olyan drágán adják a jegyeket. Nekik nincs szükségük már a pénzre" - mondta felháborodva Noel Gallagher.

Gallagher egyébként újabban politizálni is kezdett. Az Oasis-sztár most éppen arra buzdítja a brit rajongókat, hogy a Munkáspártra szavazzanak a közelgő választásokon. Utalt arra is, hogy nemrégiben Phil Collins azzal fenyegetőzött: ha a konzervatívok alakíthatnak kormányt, akkor újraindítja a zenei karrierjét.

Noel Gallagher ismerten szimpatizál a munkáspárti kormánnyal, 1997-ben - miután a Munkáspárt győzött - személyesen is meglátogatta a brit miniszterelnököt a rezidenciáján, a Downing Street 10.-ben.

"Szavazzatok a Munkáspártra! Ha nem rájuk szavaztok és a toryk visszatérnek, félő, hogy Phil Collins visszatér Svájcból és itt lakik majd Angliában - ezt egyikünk sem akarhatja!" - mondta Noel Gallagher.