Vágólapra másolva!
A Csillagok háborúja III. része A sithek bosszúja címmel kerül a mozikba jövő hónapban, és a bemutatót népszerűsítő kampány részeként az új rész főcímzenéjét kislemezre is kimásolják.
Vágólapra másolva!

A Star Wars-filmek utolsó epizódja körül már zajlik a hírverés, melynek keretében azt is bejelentették, hogy A sithek bosszúja főcímzenéje a slágerlistákat célozza meg. Az ötszörös Oscar-díjas John Williams által komponált zenemű akár a Top 10-be is bekerülhet számos országban, ami hasonló jellegű, kórusra és nagyzenekarra írt szerzeményekkel ritkán szokott előfordulni.

"Csak a Csillagok háborúja lehet képes erre" - véli Gennaro Castaldo, az HMV lemezbolt-lánc szóvivője. "Abban nem vagyok biztos, hogy mindjárt első is lesz a listákon, de a Top 10-be kerülésre komoly esélye van."

Castaldo szerint a film és a hozzá tartozó merchandise iránti érdeklődés, valamint az, hogy Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban már a legális internetes letöltések adatait is tartalmazzák a slágerlisták, mindenképpen növeli a kislemez sikerének esélyeit.

A Battle of the Heroes című mű május 23-án jelenik meg, és Anakin Skywalker, illetve Obi Van Kenobi végső összecsapását hivatott aláfesteni. Ahogyan a 28 éve rögzített első rész idején, John Williams most is a London Symphonic Orchestrát dirigálja majd a felvétel során.

A hatrészes Star Wars-sorozat utolsónak elkészült epizódjának világpremierje május 19-én lesz.