Bruce Springsteen tiltólistán

Vágólapra másolva!
A lemezeladással is foglalkozó Starbucks kávézók Amerikában nem árusítják Bruce Springsteen legújabb lemezét egy prostituáltról szóló szám miatt.
Vágólapra másolva!

Springsteen számos lemeze közül eddig egyedül a múlt héten megjelent Devils and Dust érdemelte ki a "szókimondó szövegek" matricát, mivel a Reno című dal sikamlós szövege anális szex leírását tartalmazza, továbbá egy prostituálttal töltött éjszakáról is szó van benne.

A 4400 fiókot tartalmazó Starbucks Entertainment-lánc elnöke, Ken Lombard szerint nem csak a Reno szövege miatt nem terjesztik a Főnök új albumát, hanem más megfontolások is szerepet játszottak a döntésben.

"Nagyra értékeljük Bruce Springsteent és a Sony kiadót is. Biztosak vagyunk benne, hogy lesz még lehetőségünk együtt dolgozni a jövőben" - idézi a Reuters Ken Lombard nyilatkozatát.

Az elsősorban kávézóiról ismert Starbucks-hálózat hanglemezeket is terjeszt, és e minőségében először az idén keltett feltűnést, amikor Ray Charles közel 3 millió példányban eladott, Genius Loves Company című lemezének 25 százalékát a Starbucks-üzletek értékesítették.

Bruce Springsteen új albuma egyébként az első héten 222 ezer példányban kelt el, és ezzel vezeti is az amerikai albumok eladási listáját, de Nagy-Britanniában is a Devils and Dust az első.