Három év után újra vezeti a brit slágerlistát az Oasis, amelynek Lyla című dala egyből a lista élére ugrott. A Gallagher testvérek zenekarának ez a hetedik első helyezése a brit kislemezlistán.

A Lyla című dal - amely már hetek óta kiszivárgott az internetre - az Oasis soron következő, Don't Believe The Truth című lemezét előlegezi meg: az album egy hét múlva kerül majd a boltokba.

Az új Oasis-dal egyébként a rapper Akon kéthetes "uralmának" vet véget az első helyen, és a 2002 áprilisában első helyezett The Hindu Times óta az első számuk a Gallagher fivéreknek, amely a lista élére került. Az új albumot megelőző marketing-hadjárat részeként Liam egy nyilatkozatával magára haragított egy sereg új brit zenekart, így például a Bloc Party, a Kaiser Chiefs és a Keane tagjait, akik azonban szintén nem voltak restek visszavágni a nagyszájú frontembernek.

Liam Gallagher ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy nem fogják megismételni a két első lemezük, a Definitely Maybe és a (What's The Story?) Morning Glory többmilliós lemezeladási példányszámait: "Reálisnak kell maradnunk. Ennyi lemezt már soha nem fogunk eladni" - idézi a Contactmusic.com az Oasis frontemberét.

Új még a brit lista élcsoportjában egyébként a Black Eyed Peas új kislemeze, a Don't Phunk With My Heart, amely a harmadik, továbbá Jennifer Lopeztől a Hold You Down, amely a hatodik. Tizedik helyen debütált az Everyday I Love You Less And Less, amely a Kaiser Chiefs harmadik kislemeze.

Az albumok között is vannak újdonságok: a listát a Faithless slágereit összegyűjtő válogatás vezeti, második a Mezmerize című új System Of  A Down-lemez, a  harmadik pedig a veterán Van Morrison új munkája, a Magic Time.