Fogatlan oroszlán a Backstreet Boys

Vágólapra másolva!
Tovább tart a Coldplay uralma a világ lemezeladási listáin. Chris Martin és csapata továbbra is vezeti az amerikai és a brit listát is az új albummal, de az X&Y-t mindkét országban megszorongatta a Foo Fighters, míg a visszatérő Backstreet Boys a vártnál kevesebb vizet zavar.
Vágólapra másolva!

A Billboard kétszázas lemezlistáját továbbra is vezeti a Coldplay, és két hét alatt már több mint egymillió kelt el az X&Y-ból, melynél jobban idén csak 50 Cent lemeze fogyott az Államokban. Chris Martinék a múlt heti 737 ezer eladott albumhoz még hozzácsaptak 323 ezret, amit ugyan megszorongatott a Foo Fighters új lemeze, de ez csak a második helyhez volt elegendő.

A volt Nirvana-dobos Dave Grohl rockzenekarának az In Your Honor az ötödik albuma, és bő tízezerrel vásároltak belőle kevesebbet, mint az X&Y-ból. Meg kell jegyezni azt is, hogy az In Your Honor-ból több mint kétszer annyi fogyott, mint a Foo Fighters előző albumából, és ez azért is nagy szó, mert a zenekar most dupla lemezzel jelentkezett: az egyik CD-n a kemény rockhangzás dominál, míg a másik jobbára akusztikus dalokat tartalmaz.

Csak harmadik a slágerlisták alvó oroszlánja, a Backstreet Boys, hiszen a Never Gone című új lemez a megjelenése hetében 291 ezer példányban kelt el, és ez jócskán alulmúlja a korosodó fiúcsapat korábbi startjait. Pedig a fiúk igyekeztek haladni a korral, és tinipop helyett szoft-rock balladákkal próbálják visszahódítani közönségüket, de egyelőre nem túl sok sikerrel. Igaz, panaszkodniuk azért nem kell, hiszen új daluk, az Incomplete a világ több országában, így Németországban, Japánban vagy Indiában is listavezető.

Új lemez még a Billboard élmezőnyében a bronxi rapper, Fat Joe All or Nothing című albuma, míg a kislemezek listáját a Megasztár ottani megfelelőjének, az American Idol-nak a győztese, Carrie Underwood vezeti.

A brit albumlista élén sincs változás, továbbra is vezet a Coldplay és az X&Y, míg a második hely itt is a Foo Fightersé. Harmadik az év egyik felfedezettje, a volt koszovói békefenntartó James Blunt Back To Bedlam című lemeze. Az énekes-dalszerző rögtön a leszerelése után felvette első albumát, és máris kritikai és közönségsiker lett a jutalma.

Forrás: EPA

Új lemez a brit Top 10-ben a hatvanas évekre visszakacsintgató, dallamos popzenét játszó Magic Numbers azonos című bemutatkozó albuma. Az együttest két testvérpár alkotja, és üdítően melodikus zenéjük az év egyik legkellemesebb meglepetése. Ugyancsak meglepetés a Backstreet Boys gyenge szereplése, a fiúk Albionban még a top 10-ből is kiszorultak.

Németországban csak szombaton lesz új lista, a múlt szombati összesítést egyébként itt is a Coldplay vezeti, második Shakira spanyol nyelvű albuma, harmadik pedig a Gorillaz. Ezek után pedig nincs más hátra, mint a MAHASZ aktuális toplistájának ismertetése, ami a német listához hasonlóan egyhetes elmaradásban van: vezet a NOX és a Ragyogás, ezt két Megasztár-válogatásalbum követi, és egyetlen külföldi album szerepel a Top10-ben, ez pedig a Dream Theater Octavarium című albuma. Végül megjegyeznénk még, hogy a világszerte taroló Coldplay nálunk a 14. helyen nyitott.