Egymilliárdan láthatják a Live 8-et

Vágólapra másolva!
A VH1 és az MTV adókon lesz majd látható a Live 8 július 2-án. A monstre koncerttel az afrikai szegénységre szeretnék felhívni a világ figyelmét a szervezők, akik azonban a jelek szerint kénytelenek lesznek lemondani a Spice Girls szerepléséről.
Vágólapra másolva!

A Live 8 eseményeit nyolc órán keresztül sugározza majd az Music Television és a VH1, és a nézők olyan fellépők koncertjeit láthatják majd, mint a Pink Floyd, a Coldplay, Madonna, a U2 vagy az ősszel búcsúzó Destiny's Child. A koncerteken kívül interjúk is színesítik majd a műsort, és visszatekintések is lesznek majd a húsz évvel ezelőtti, eredeti Live Aidre.

Mindez azt jelenti, hogy akár egymilliárd tévénéző is láthatja majd a Live 8-et világszerte, megismételve ezzel a Live Aid teljesítményét - 1985-ben milliárdnál is többen nézték a maratoni hosszúságú eseményt. A botrányos Woodstock '99 óta egyébként ez lesz az első hosszú program, amit az MTV élőben közvetít majd.

A koncertekre sms-en lehetett jegyeket nyerni, ám az eBay internetes aukciós oldalon is felbukkantak a belépők, melyeket esetenként 250 fontot is kínáltak az érdeklődők. Bob Geldof, a Live 8 főszervezője korábban "beteges nyerészkedésnek" nevezte a gyakorlatot, és most az eBay el is távolította az oldalról a jegyeket.

"Úgy gondoljuk, hogy az embereknek joguk van bármit eladni vagy megvásárolni" - mondta az eBay egyik szóvivője. "Mégis kivételt teszünk most, hiszen egy egyedi, jótékony célú koncertről van szó."

A sztárokban bővelkedő koncertnévsor azonban most már biztosnak tűnik, hogy kénytelen lesz nélkülözni az újjáalakuló Spice Girlst. A Sun idézi ugyanis Geri Halliwellt, aki el van keseredve, amiért nem lépnek fel a Live 8-en: "Nagyon szerettem volna a Live 8 része lenni. Szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott sem én, sem pedig a többi lány, akik szerettek volna. Sajnos csak négyen lehettünk volna ott" - szomorkodott Geri Halliwell. Mint ismeretes, a Kaliforniában dolgozó Melanie B az, aki miatt vélhetően meghiúsul a Spice Girls sokak által várt újjáalakulása.