Harmincezer nézőt várnak az új Flatley-darabra szombaton

2005.07.04. 17:47

Szombaton, július 9-én tartják Michael Flatley új, Kelta tigris című darabjának európai premierjét a Puskás Ferenc-stadionban. Az ír táncos és csapata várhatóan az év legnagyobb előadását mutatja majd be a budapesti közönségnek.

Mint az az [origo] korábbi interjújából kiderült, egy főpróbának betudható angliai kiselőadást leszámítva egész Európában hazánkban láthatja először a nagyérdemű Michael Flatley új darabját, a Kelta tigris-t. Szombaton tehát garantáltan felizzik a parkett a Puskás Ferenc-stadionban, és a többszörös Guinness-rekorder ír táncos Magyarországon varázsolja el öt év szünet után először a közönséget.

A speciális színpadi és technológiai igények miatt már a hét elején megkezdik a helyszín építését a stadionban. Először a tetőszerkezetet alakítják át, melyre ötven tonna súly kerül majd, ezt követően pedig a füvet egy Németországból szállított speciális anyaggal takarják le, mely az előkészületek és az előadós által felölelt öt nap folyamán megóvja a gyepet az esetleges sérülésektől.

Az előadást hatalmas volumenűre tervezik, és mintegy harmincezer emberre számítanak, mellyel várhatóan ez lesz az év legjelentősebb hazai szuper-produkciója mind a nézők számát, mind pedig a bevételeket tekintve.

A gigantikus tánc-show méreteit jól érzékelteti, hogy az előadás során négyszáz fős biztonsági személyzet gondoskodik majd a problémamentes lebonyolításról, és nem kevesebb, mint kilenc kamionra való technikai apparátus érkezik egyenesen Írországból. A produkció során a színpadon ötven táncos jelenik majd meg - akik között egy fő erejéig Magyarország is képviselteti magát -, a színpad mögött pedig külön öltözőhelyiségeket alakítanak ki a gyakori kosztümcserék miatt. Egyedülálló megoldás lesz, hogy a zenét élő zenekar szolgáltatja majd, melyre eddig soha nem volt példa. A távolabb ülők garantált szórakozásáról a speciális hangrendszer és az elhelyezett öt kivetítő gondoskodik majd.

A tánccsoport a premiert megelőző napon még főpróbát tart, hogy a közönségnek szánt előadás már biztosan zökkenőmentesen alakuljon. A show várható kezdési időpontja 20.30 lesz, azonban a szervezők az esetleges torlódások és kényelmetlenségek elkerülése miatt azt kérik, hogy aki teheti, már egy órával a kezdés előtt érkezzen a helyszínre. Emellett pedig a rendkívül látványos nyitányról sem érdemes lemaradni!

A szombaton odalátogatóknak szóló információ, hogy a stadionba bejutni a Dózsa György útról, a Földtani Intézetnél és a Kisstadionon keresztül lehet, valamint hogy az előadás alatt a fotózást, illetve egyéb felvételek készítését nem engedélyezik.

Kelta tigris - Michael Flatley és társulata. Puskás Ferenc-stadion, július 9. Belépő: 5900-50 000 Ft

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK