Imádkozni vagy nem imádkozni

Vágólapra másolva!
Omarion, az amerikai R&B-énekes körül felkorbácsolódott a hangulat, mikor a csütörtöki londoni terrortámadást követően egy állítólagos sajtónyilatkozatban azt kérte, hogy imádkozzanak érte rajongói, hogy biztonságban hazaérjen az Államokba. Azóta kiderült, hogy Omarion ilyet nem mondott, a hírügynökség nem vétkes, a nyilatkozat nem is létezett, senki nem ismer senkit.
Vágólapra másolva!

Az egész azzal kezdődött, hogy a Reuters csütörtöki jelentése szerint Omarion arra kérte rajongóit, imádkozzanak érte, hogy biztonságos útja legyen Angliából az Egyesült Államokba. "Nem sérült meg vagy semmi hasonló nem történt, csak maga a tény, hogy éppen Londonban volt" - állt a Shana Gilmore-nak tulajdonított közleményben. Mivel a híradás szerint az énekesnek kutya baja, a nyilatkozatban pedig egy szóval sem említették a számos halálos áldozatot és több száz sebesültet, jogosan háborított fel megannyi embert.

A hihetetlennek tűnő nyilatkozat után persze rögtön felröppentek olyan feltételezések, melyek szerint az egész nem más, csak egy borzasztó rosszul kitalált reklámkampány Omarion népszerűsítésére. Ezt természetesen az énekes hivatalos honlapján azonnal cáfolták. "A Reuters-forrás szerinti, Omarionnak tulajdonított állítások és vélemények soha nem hangoztak el az előadóművész szájából. A cikkben közölt állításokkal ellentétben Omarion semmiféle kapcsolatban nem áll az AR PR Marketing vállalattal, és a Shana Gilmore nevű újságíró nem jogosult szóvivője az énekesnek." Ezenfelül megjegyzik, hogy Omarion sajnálja az esetleges félreértéseket, és imádkozik a szörnyű tragédia áldozatainak családjaiért.

Habár az énekes weblapján elhatárolódtak a hamisnak nyilvánított közleménytől, és állításuk szerint Gilmore nem képviselője Omarionnak, de még csak nem is ismerik egymást, az ügy, úgy látszik, ezzel nem oldódott meg. "Teljességgel kiállunk a történetünk mellett" - mondta Steve Naru, a Reuters szóvivője.

Az Omarion-ügyben nyomozó PR Newswire szóvivője, Rachel Meranus nyilatkozata szerint a kérdéses sajtóközlemény egy hivatalos forrásból, a Los Angeles-i AR PR Marketingtől származott, valamint hogy a vállalat már korábban is adott ki közleményeket az Omarion mögött menedzsmentként álló T.U.G. Entertainment megbízásából. Ezen kívül, az AR PR Marketing weboldala szerint a cég együttműködött a T.U.G.-vel Omarion lemezbemutató bulijának megszervezésében. Az énekes által ismeretlenként megnevezett Gilmore pedig éppen az AR PR Marketing alkalmazásában áll, azonban ő maga is cáfolja, hogy bármilyen kapcsolatban állna Omarionnal.

Ezek után a szálak kibogozásával alapvetően két megoldás látszik valószínűnek. Egyik verzió szerint szegény fiú egy rosszindulatú pletyka áldozata (hogy az AR PR-től hogy került ki az ominózus közlemény, az persze ez esetben továbbra is kérdéses), az érintett nevek pedig csak találomra váltak az álhír áldozataivá. Másik verziónak az mutatkozik, hogy az egész rémhírterjesztés nem más, mint egy rafinált, noha nem túl ízléses PR-kampány része.